Radio

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What is the best insurance plan available to us? Bhagawan reveals today so that we can secure a worry-free life.

You insure life because you are not quite sure of it, isn't it? To assure yourselves of a comfortable life, you are persuaded to insure and pay premia. But God alone can guard you against the terror of death. You can derive happiness by controlling and conquering the mind and the senses. Iron and steel are produced in blast furnaces, where ore is melted and other components are added. The molten iron is carried in pails by cranes and poured by ladles. Though the ladle handles heat, it is immune to it. The crane holds other materials, but does not hold itself! The mind is like that. It holds, it manipulates, it handles all other things but it cannot carry itself or manipulate and transmute itself! The mind cannot hold the holder, that is to say, the Inner Motivator, God. So in order to save yourselves from the waywardness of the mind and its minions, you have to hold on to the 'Holder’.

- Divine Discourse, Mar 11, 1968.

Everyone has the right to earn and deserve the Lord’s bounteous Grace.
-BABA 


Ποιο είναι το καλύτερο ασφαλιστικό πρόγραμμα που έχουμε στη διάθεσή μας;  Ο Μπάγκαβαν μας το αποκαλύπτει σήμερα, ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε μια ζωή χωρίς προβλήματα.

 Ασφαλίζετε τη ζωή σας επειδή δεν είσαστε σίγουροι γι ’αυτήν, έτσι δεν είναι; Για να σιγουρευτείτε ότι θα έχετε μια άνετη ζωή, σας πείθουν να ασφαλισθείτε και να πληρώνετε ασφάλιστρα γι αυτόν τον σκοπό. Αλλά μόνο ο Θεός μπορεί να σας προστατεύσει από τον φόβο του θανάτου. Μπορείτε να βρείτε την ευτυχία ελέγχοντας και καθυποτάσσοντας τον νου σας και τις αισθήσεις σας. Ο σίδηρος και ο χάλυβας παράγονται σε υψικαμίνους, όπου το μετάλλευμα τήκεται (λιώνει σε μεγάλη θερμοκρασία) και προστίθενται άλλα συστατικά. Ο λιωμένος σίδηρος μεταφέρεται σε δοχεία με γερανούς και χύνεται με κουτάλες. Αν και η κουτάλα χειρίζεται το υλικό που βρίσκεται σε  πολύ μεγάλη θερμοκρασία, η ίδια δεν επηρεάζεται από την θερμοκρασία αυτή. Ο γερανός σηκώνει άλλα υλικά, αλλά δεν μπορεί να σηκώσει τον εαυτό του! Ο νους μοιάζει με την περίπτωση αυτή. Κρατάει, χειρίζεται, χρησιμοποιεί όλα τα άλλα πράγματα, αλλά δεν μπορεί να μεταφέρει, να χειριστεί και να μεταμορφώσει τον εαυτό του! Ο νους δεν μπορεί να κρατήσει Εκείνον που τον κρατάει, δηλαδή την Εσωτερική Πηγή κάθε δράσης, τον Θεό. Συνεπώς, για να γλιτώσετε από τις ιδιοτροπίες του νου και τους συνεργάτες του, πρέπει να κρατηθείτε από Εκείνον που συγκρατεί τα σύμπαντα, δηλαδή από τον Θεό.

Κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα να αξιωθεί να κερδίσει την μεγαλόψυχη Χάρη του Κυρίου.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο