Radio

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY



Σκέψη της ημέρας

Why should we surrender to the Lord? Bhagawan lovingly gives us a logical explanation today.

Divinity is in everyone and everywhere. You may not see Him with your physical eye, but you can visualise Him with your inner vision. Air exists, you cannot deny this even though you cannot see it or catch it. When it is hot, you can experience coolness either by using a hand fan or an electric fan. Air has not come from the fan. But whoever uses the fan receives and feels the air. Similarly God exists like air. The intellect is the fan. If you turn it toward Atma, you get Atmananda (Atmic bliss). On the other hand, you turn it towards the body, and you get temporary bodily pleasure. For crossing the ocean of life, you cannot depend on the body which is perishable and transient. It is indeed full of dirt and filth, flesh and bones. Hence you must surrender to the Divine within. Once you have God to help you, there is nothing that you cannot achieve.

- Divine Discourse, Apr 29, 1998

I am in you, with you, above you, behind you, protecting you at all times, just as the eyelids protect the eye.
-BABA


Γιατί πρέπει να αφεθούμε στον Κύριο με απόλυτη εμπιστοσύνη; Ο Μπάγκαβαν μας δίνει σήμερα με αγάπη μια λογική εξήγηση γι αυτήν την παράδοση.

 Ο Θεός βρίσκεται μέσα σε όλα τα πλάσματα και παντού. Ίσως δεν Τον βλέπε με τα φυσικά μάτια σας, αλλά μπορείτε να Τον φαντασθείτε, να Τον δείτε με τα μάτια της ψυχής σας, Ο αέρας υπάρχει και δεν μπορείτε να το αρνηθείτε αυτό. Υπάρχει παρότι δεν μπορείτε να τον δείτε με τα μάτια σας ή να τον πιάσετε με το χέρι σας. Όταν κάνει πολλή ζέστη, μπορείτε να νοιώσετε δροσερά χρησιμοποιώντας χειροκίνητο ή ηλεκτροκίνητο ανεμιστήρα. Ο αέρας δεν δημιουργείται από τον ανεμιστήρα. Όποιος όμως χρησιμοποιεί τον ανεμιστήρα, δέχεται τον αέρα και τον αισθάνεται. Παρομοίως, και ο Θεός υπάρχει σαν τον αέρα. Η νοημοσύνη του ανθρώπου λειτουργεί σαν τον ανεμιστήρα. Αν την στρέψετε προς τον Ανώτερο Θείο Εαυτό (Άτμα), τότε παίρνετε από εκεί θεϊκή ευτυχία. Εξάλλου, αν στρέψετε την νοημοσύνη σας προς το σώμα, θα πάρετε πρόσκαιρη σωματική ευχαρίστηση. Προκειμένου, λοιπόν, να διασχίσετε τον ωκεανό της ζωής, δεν μπορείτε να βασιστείτε στο σώμα σας, που είναι φθαρτό και παροδικό. Και πραγματικά, το σώμα είναι γεμάτο βρωμιά και σιχασιά, σάρκα και οστά. Αυτά σημαίνουν ότι πρέπει να αφεθείτε με απόλυτη πίστη στον Θεό, που βρίσκεται μέσα σας. Από την στιγμή που θα έχετε τον Θεό βοηθό σας, τίποτε δεν θα είναι πια αδύνατο για εσάς – όλα θα μπορείτε να τα κατορθώσετε.

 Βρίσκομαι μέσα σας, μαζί σας, πάνω από εσάς, πίσω από εσάς, προκειμένου να σας προστατεύω πάντοτε, ακριβώς όπως τα βλέφαρα προστατεύουν το μάτι.
-ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο