Radio

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

How can we establish ourselves in the presence of the Lord at all times? Bhagawan lovingly gives us an important tip today.

The search for truth must become your daily spiritual discipline; every moment must be used for this primary duty. Truth can reflect itself in your intelligence only when your intelligence is purified by penance (tapas). Tapas means all acts undertaken with higher motives, all activities indicating yearning for the spirit, repentance for past blunders, staunch determination to adhere to virtue and self-control, and finally, serene equanimity in the face of success or failure. It is tapas that fosters renunciation and discipline. This discipline is essential when the temptations to deviate are so many like it is now. In this iron age, when darkness is enveloping the mind of people, any little lamp that can light the steps is most welcome. That is why I advise you to resort to good deeds, good conduct, and good behaviour (sat-karma, sad-achara and sath-pravartana), so that you are constantly established in the presence of the Lord!

- Divine Discourse, Nov 23, 1965.

Command your mind, regulate your conduct, and keep your heart straight and clear, then you will get the grace of God.
-BABA



Πώς μπορούμε να αισθανόμαστε ότι πάντα βρισκόμαστε ενώπιον του πανταχού παρόντος Κυρίου; Ο Μπάγκαβαν μας δίνει σήμερα με αγάπη μια σπουδαία συμβουλή.

 Η αναζήτηση της αλήθειας πρέπει να γίνει καθημερινή σας πνευματική άσκηση. Για τούτο το   πρωταρχικό σας καθήκον πρέπει να χρησιμοποιείτε την κάθε στιγμή της ζωής σας. Η αλήθεια μπορεί να γίνει αντιληπτή και να καθρεφτιστεί στην νοημοσύνη σας μόνο όταν η νοημοσύνη σας έχει εξαγνισθεί με την βοήθεια της πνευματικής άσκησης. Η πνευματική πειθαρχία σημαίνει επιτέλεση όλων των πράξεων που γίνονται με ανώτερα κίνητρα, και όλων των δραστηριοτήτων που υποδηλώνουν πνευματική λαχτάρα. Σημαίνει επίσης την μετάνοια για τα λάθη του παρελθόντος, την σταθερή αποφασιστικότητα για αφοσίωση στην αρετή και τον αυτοέλεγχο και, τέλος, την γαλήνια αταραξία μπροστά στην επιτυχία ή την αποτυχία. Με την πνευματική άσκηση καλλιεργείται η απάρνηση και η πειθαρχία. Αυτή η πειθαρχία είναι ουσιαστική για να μπορέσει ο άνθρωπος να αντιμετωπίσει τους πειρασμούς που τον σπρώχνουν να αποκλίνει από το σωστό, όπως συμβαίνει τώρα. Σε τούτη την εποχή του σιδήρου, που το σκοτάδι περιβάλλει τον νου των ανθρώπων, κάθε μικρή λυχνία που μπορεί να φωτίσει τα βήματα των οδοιπόρων είναι πολύ ευπρόσδεκτη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας συμβουλεύω να καταφεύγετε στην εκτέλεση καλών πράξεων, στην καλή διαγωγή και στην καλή συμπεριφορά, έτσι ώστε να είσαστε σταθερά προσηλωμένοι στην πανταχού παρουσία του Κυρίου!


Επιβληθείτε στον νου σας. Φροντίστε να ελέγχετε την συμπεριφορά σας και να έχετε την καρδιά σας ειλικρινή και αγνή, και τότε θα κερδίσετε την χάρη του Θεού.
-ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο