Radio

Σάββατο 23 Ιουνίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

What is the one campaign we all should undertake and keep at relentlessly? Bhagawan lovingly describes today.

Life is a campaign against foes; a battle with obstacles, temptations, hardships, and hesitations. These foes are within and so, the battle has to be incessant and perpetual. Like the virus that thrives in the bloodstream, the vices of lust, greed, hate, malice, pride and envy sap the energy and faith of every being and reduce them to untimely fall. You must strive to diagnose your own character and discover the faults that are infesting it; do not try to analyse the character of others and seek to spot their defects. This self-examination is very necessary to bring to light the defects that might undermine one's spiritual career. People buy clothes with deep colour, so that they may not reveal dust or dirt; they do not prefer white clothes, for they show plainly their soiled condition. But, do not try to hide your dirt in darkness; be ashamed of soiled natures and endeavour to cleanse them fast.

- Divine Discourse, Mar 16, 1966

Virtue is strength vice is weakness.
-BABA


Ποια είναι η μόνη εκστρατεία που όλοι πρέπει να την ξεκινήσουμε και να την συνεχίσουμε ανυποχώρητα; Ο Μπάγκαβαν μας την περιγράφει σήμερα με αγάπη.

 Η ζωή είναι μια εκστρατεία που γίνεται εναντίον εχθρών. Είναι μια μάχη με εμπόδια, πειρασμούς, κακουχίες και δισταγμούς. Αυτοί οι εχθροί είναι εσωτερικοί, δηλαδή βρίσκονται στον  εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, κι έτσι η μάχη εναντίον τους πρέπει να είναι ακατάπαυστη και να συνεχίζεται χωρίς τέλος. Όπως ο ιός που ευδοκιμεί στην κυκλοφορία του αίματος, έτσι και οι κακίες του ένοχου πόθου, της απληστίας, του μίσους, της δολιότητας, της υπερηφάνειας και του φθόνου απομυζούν την ενέργεια και την πίστη κάθε ανθρώπου και τις εξαντλούν ώστε να χάνονται πριν την ώρα τους. Πρέπει να προσπαθήσετε να διαγνώσετε τον χαρακτήρα σας και να ανακαλύψετε τα σφάλματα που τον κατακλύζουν. Μην προσπαθείτε να εξετάζετε και να αναλύετε τον χαρακτήρα των άλλων και να επιζητείτε να εντοπίζετε τα ελαττώματά τους. Τούτη η αυτοεξέταση είναι πολύ σπουδαία, γιατί έτσι θα μπορέσετε να φέρετε στο φως τα ελαττώματα που μπορεί να υπονομεύσουν την πνευματική σας πορεία. Οι άνθρωποι αγοράζουν σκουρόχρωμα ρούχα, ώστε να μην φανερώνουν  την σκόνη και την βρωμιά τους. Δεν προτιμούν τα λευκά ρούχα, γιατί αυτά δείχνουν ξεκάθαρα την βρωμερή τους κατάσταση. Εσείς, όμως, μην προσπαθείτε να κρύψετε τη βρωμιά σας στην σκοτεινιά. Να  ντρεπόσαστε για τις λερωματιές που έχει ο χαρακτήρας σας και να αγωνιζόσαστε για να τις καθαρίσετε ενεργώντας μάλιστα χωρίς καμιά καθυστέρηση.


Η αρετή είναι δύναμη και η κακία αδυναμία.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο