Radio

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας

Why should greed for sensual pleasures be kept under check at all times? Bhagawan lovingly reminds us through a simple analogy.

There is iron and there is also the magnet. The magnet will draw the iron to itself; that is the destiny of both. But if the iron is covered with the rust, the grace of the magnet may not operate strong enough to draw the iron near. Greed for sensual pleasure will certainly act as rust! It acts as dust, which induces rust; the rust will ultimately burst the iron itself and change its innate nature. So iron has to be tested constantly and dusted. Then, when it contacts the magnet, it too earns the magnetic quality and finally gets rest from its quest. That achievement is the best, for both magnet and iron. The dust of sensual greed can be prevented by keeping good company (satsang), and putting into practice the principles of good conduct that one must imbibe from holy scriptures!

- Divine Discourse, Mar 11, 1968

If you earn the grace of the Divine, even mountains of sin can be reduced to dust.
-BABA

Γιατί ο άνθρωπος πρέπει πάντοτε να τηρεί υπό έλεγχο την απληστία του για τις αισθησιακές απολαύσεις; Ο Μπάγκαβαν μας το θυμίζει σήμερα με αγάπη, χρησιμοποιώντας την παρομοίωση του σίδερου και του μαγνήτη.

 Υπάρχει το σίδερο όπως υπάρχει και ο μαγνήτης. Ο μαγνήτης έλκει, τραβάει κοντά του, το σίδερο. Αυτή είναι η φύση, η μοίρα, που έχουν αυτά τα δυο υλικά πράγματα.  Αν όμως το σίδερο  καλυφθεί με σκουριά, τότε η ελκτική δύναμη του μαγνήτη μπορεί να μην είναι αρκετή, για να  τραβήξει κοντά του το σίδερο. Η απληστία του ανθρώπου για αισθησιακές απολαύσεις σίγουρα λειτουργεί σαν την σκουριά! Λειτουργεί σαν την σκόνη πάνω στο σίδερο, που δημιουργεί στην συνέχεια την σκουριά. Η σκουριά τελικά φθείρει το σίδερο και του αλλάζει τις ιδιότητες, που τις έχει έμφυτες από την ίδια την φύση του. Συνεπώς, το σίδερο πρέπει να ελέγχεται συνεχώς, να ξεσκονίζεται και να καθαρίζεται. Στη συνέχεια, όταν το σίδερο έρχεται σε επαφή με τον μαγνήτη, κερδίζει κι αυτό την ιδιότητα του μαγνήτη και τελικά παύει να τον αναζητάει. Το αποτέλεσμα, που έτσι επιτυγχάνεται, είναι το άριστο, τόσο για τον μαγνήτη όσο και για το σίδερο. Μπορούμε να αποφύγουμε την φθοροποιό σκόνη της αισθησιακής απληστίας μετέχοντας σε καλές συναναστροφές και εφαρμόζοντας τους κανόνες της καλής συμπεριφοράς, που οφείλουμε να διδαχθούμε από τα ιερά κείμενα των Γραφών!

Αν κερδίσετε την Χάρη του Θεού, ακόμη και βουνά από αμαρτίες είναι δυνατό να γίνουν σκόνη.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο