Radio

Τρίτη 22 Μαΐου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the nature of pure love? Why should securing pure love be a key focus for every aspirant? Bhagawan explains today.

True Love is priceless with no trace of selfishness! It is pure, unsullied and does not change. It is spontaneous, always grows and never diminishes. God’s Love is of such a nature: spontaneous, free from selfishness, unwavering and always full. Ordinary human love, motivated by selfish considerations, is liable to change with changes in time and circumstance! Pure Love wears the mantle of Truth and will not submit to the forces of envy or hatred however powerful they may be. Love prevails over all negativities. In the pursuit of the good and godly life, you may encounter many difficulties and disturbances. Doubts and questions may also crop up. Only when you face difficulties squarely and bear troubles with patience and fortitude, you will understand Divine Love. Never allow yourself to be overwhelmed by difficulties and sorrows, doubts and disappointments. Have faith, confidence in yourself and strive to secure God's love. The transforming power of pure Love is boundless!

- Divine Discourse, Dec 25, 1984

To secure pure divine love is the sacred goal of human life.
-BABA


Ποια είναι η φύση της αγνής αγάπης, δηλαδή το σύνολο των γνωρισμάτων που την προσδιορίζουν; Γιατί η εξασφάλιση της αγνής αγάπης πρέπει να αποτελεί το βασικό ενδιαφέρον κάθε πνευματικού αναζητητή; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα.

 Η αληθινή αγάπη είναι ανεκτίμητη και δεν έχει ούτε ίχνος εγωισμού! Είναι αγνή, αμόλυντη και δεν μεταβάλλεται ούτε παραλλάζει. Είναι αυθόρμητη και ειλικρινής, πάντα αυξάνει και ποτέ δεν λιγοστεύει. Η αγάπη του Θεού έχει την εξής φύση: είναι αυθόρμητη, είναι απαλλαγμένη από εγωισμό, είναι ακλόνητη και πάντα πλήρης και ολοκληρωμένη. Η συνηθισμένη ανθρώπινη αγάπη, η οποία προκαλείται από εγωιστικά κίνητρα, υπόκειται σε αλλαγές που εξαρτώνται από τον χρόνο και τις συνθήκες! Η Αγνή Αγάπη φοράει το μανδύα της Αλήθειας και δεν υποτάσσεται στις δυνάμεις του φθόνου ή του μίσους, όσο ισχυρές κι αν είναι οι δυνάμεις αυτές. Η αγάπη υπερνικά όλες τις αρνητικότητες.  Επιδιώκοντας την καλή ζωή που είναι σύμφωνη με το θέλημα του Θεού, μπορεί να αντιμετωπίσετε πολλές δυσκολίες και ενοχλήσεις. Αμφιβολίες και ερωτήματα ενδέχεται να ανακύψουν. Μόνο όταν αντιμετωπίζετε τις δυσκολίες στα ίσια και υποφέρετε τα διάφορα προβλήματα με υπομονή και με ψυχικό σθένος, θα μπορέσετε να κατανοήσετε την Θεία Αγάπη.  Ποτέ να μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να κατανικηθεί από τα προβλήματα και τις λύπες, από τις αμφιβολίες και τις απογοητεύσεις. Να έχετε πίστη στον Θεό, εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και να αγωνιζόσαστε για να κερδίσετε την Αγάπη του Θεού. Η δύναμη της αγνής Αγάπης να μεταβάλλει και να μεταμορφώνει, είναι απεριόριστη!
 
Η εξασφάλιση της Αγνής Θείας Αγάπης είναι ο άγιος σκοπός της ζωής του ανθρώπου.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο