Radio

Κυριακή 13 Μαΐου 2018

THOUGHT FOR THE DAY




Σκέψη της ημέρας



Why are noble and dedicated mothers indispensable to any nation and culture? Bhagawan reiterates for us today.

The mother's lap is the school for every person. It is one’s first temple. The mother is one's primary wealth. To recognise this truth about one's mother is the duty of every person. There is no higher God than the mother. Only dedicated mothers can offer to the nation children who will strive for a great future for the country. Truth, sacrifice and peace are predominant qualities in women. Women are concerned about the purity and welfare of the community. Good mothers are more essential than good wives. A good wife is of value only to her husband. A good mother is a national asset. From ancient times, Indian scriptures have glorified the examples of great women like Maithreyi, Sita, and Savitri. Their lives continue to be a source of inspiration to this day. We cannot afford to forget them.

- Divine Discourse, Sep 11, 1983

It is the noble thoughts of the mother which make the children great.
-BABA


Γιατί οι μητέρες, που έχουν ανώτερα ιδανικά και είναι αφοσιωμένες στον ρόλο τους, είναι απαραίτητες σε όλα τα έθνη και τους πολιτισμούς; Ο Μπάγκαβαν επανέρχεται σήμερα σε τούτο το ζήτημα για χάρη μας.
 
Η αγκαλιά της μητέρας είναι το σχολείο του κάθε ανθρώπου. Είναι ο πρώτος του ιερός ναός. Η μητέρα αποτελεί τον πιο σημαντικό πλούτο κάθε ατόμου. Η αναγνώριση αυτής της αλήθειας σχετικά με την μητέρα είναι καθήκον του καθενός. Δεν υπάρχει Θεός, που να είναι ανώτερος από τη μητέρα. Μόνο οι μητέρες, που είναι αφοσιωμένες στον ρόλο τους, μπορούν να προσφέρουν στο έθνος παιδιά που θα αγωνιστούν για να λαμπρύνουν το μέλλον της χώρας. Η αλήθεια, η θυσία και η ειρήνη είναι οι ιδιότητες και αξίες που κυριαρχούν στις γυναίκες. Οι γυναίκες ενδιαφέρονται ζωηρά για την γνησιότητα και την καθαρότητα της ανθρώπινης κοινότητας. Οι καλές μητέρες έχουν πιο ουσιαστικό ρόλο από τις καλές συζύγους. Μια καλή σύζυγος έχει αξία μόνο για τον σύζυγό της. Όμως, μια καλή μητέρα είναι κεφάλαιο για το έθνος. Από τους αρχαίους χρόνους, οι Ιερές Γραφές της Ινδίας έχουν εξυμνήσει τα παραδείγματα των μεγάλων γυναικών, όπως είναι η Μαϊτρέγι, η Σίτα και η Σάβιτρι. Η ζωή αυτών των γυναικών εξακολουθεί να αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους ανθρώπους  μέχρι και σήμερα. Μας είναι αδύνατο να τις λησμονήσουμε.

 Οι ανώτερης ευγένειας σκέψεις της μητέρας είναι εκείνες που κάνουν τα παιδιά μεγάλους και σπουδαίους ανθρώπους.
-ΒΑΒΑ

 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο