Radio

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the most valuable message with regards to the time at our disposal? Bhagawan lovingly reinforces it to us today.

Death is imagined by some as a terror-striking God riding a monster-buffalo, pouncing on you with a noose. No! The noose is your own making! He does not pounce; he gives advance notice of his arrival to take you - intimations like grey hair, falling teeth, failing vision, hearing deafness, shrinking skin, etc. He does not ride any beast; he is only another name for Time. It is Time that creeps steadily towards you and shears the cord of life. So utilise the capacity for action (karma) with which you are endowed, to liberate yourself. The Law of karma holds out hope for you; as the karma, so the consequence. Do not bind yourself further by seeking the fruit of action. Offer the act at the feet of God. Let it glorify Him. Be unconcerned with the success or failure of the endeavour. Then death will not bind you, but will come as a liberator!

- Divine Discourse, Apr 14, 2001.

Do not contemplate on death; it is just an incident in life. Contemplate on God, who is Master of all life.
-BABA


Ποιο είναι το πιο πολύτιμο μήνυμα σχετικά με το χρόνο που έχουμε στη διάθεσή μας; Ο Μπάγκαβαν τονίζει σήμερα για χάρη μας με αγάπη τούτο το μήνυμα.

 Μερικοί φαντάζονται τον θάνατο ως θεό, που σκορπάει τον τρόμο, καθώς έρχεται εναντίον σας στην ράχη ενός τερατώδους βουβαλιού κραδαίνοντας την θηλιά που αφαιρεί την ζωή.  Όχι, δεν είναι έτσι! Η θηλιά είναι δική σας επινόηση! Δεν εφορμά εναντίον σας. Σας προειδοποιεί μάλιστα για τον ερχομό του, προκειμένου να σας πάρει από την ζωή – στέλνει προαγγελίες όπως είναι τα γκρίζα μαλλιά, τα δόντια που χαλούνε και πέφτουν, η όραση που μειώνεται, η ακοή που αδυνατίζει, το δέρμα που αποκτάει ρυτίδες κλπ. Δεν καβαλικεύει κανένα θηρίο. Είναι απλά μια άλλη ονομασία του Χρόνου. Ο Χρόνος είναι εκείνος που έρχεται εναντίον σας έρποντας ασταμάτητα – αυτός είναι που κόβει το νήμα της ζωής σας. Φροντίστε να κάνετε σωστή χρήση της δυνατότητας για δράση (κάρμα), με την οποία είσαστε προικισμένοι, ώστε έτσι να απελευθερωθείτε. Ο Νόμος της δράσης και της αντίδρασης (δηλαδή ο νόμος του Κάρμα) σας προσφέρει την ελπίδα να επιτύχετε: όποια είναι η πράξη που κάνετε, τέτοια θα είναι και τα αποτελέσματά της (δηλαδή, ό,τι σπέρνεις, θα θερίσεις). Μην επιβάλλετε στον εαυτό σας κι άλλα επιπλέον δεσμά ζητώντας για χάρη σας τους καρπούς που δίνουν οι πράξεις σας. Προσφέρετε, λοιπόν, τις πράξεις που κάνετε στα πόδια του Θεού. Κι ας δοξάσουν εκείνες τον Θεό. Μην ανησυχείτε και μην νοιαζόσαστε για την επιτυχία ή την αποτυχία που θα έχουν οι προσπάθειές σας, οι αγώνες σας. Τότε ο θάνατος δεν θα σας επιβάλει δεσμά, αλλά θα έρθει ως απελευθερωτής σας!

Να μην στοχαζόσαστε τον θάνατο. Ο θάνατος είναι απλά ένα επεισόδιο στη ζωή σας. Να στοχαζόσαστε τον Θεό, που είναι ο Κύριος ολόκληρης της ζωής.
-ΒΑΒΑ 



 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο