Radio

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the easiest and most effective strategy to win the game of life and be free? Bhagawan lovingly gives us a precious pearl of wisdom today.

The seer should not attach himself to the seen; that is the way to get free. The contact of the senses with the object arouses desire and attachment, this leads to effort and either elation or despair. Then, there is the fear of loss or grief at failure, and the train of reactions lengthens. With many doors and windows kept open to all the winds that blow, how can the flame of the lamp within survive? That lamp is the mind, which must burn steadily unaffected by the dual demands of the world outside. Complete surrender to the Lord is one way to close windows and doors, for, then, in Saranagati (complete surrender to God), you are bereft of ego and so, you are not buffeted by joy or grief. Complete surrender enables you to draw upon the grace of the Lord for meeting all the crises in your career and it renders you heroic and better prepared for life’s battles.

- Divine Discourse, Jan 13, 1965

Be clear and content. Be moderate and wise. Be vigilant and steady. Be earnest and sweet.
-BABA


Ποια είναι η πιο εύκολη και η πιο αποτελεσματική στρατηγική, για να κερδίσετε το παιχνίδι της ζωής και να ελευθερωθείτε; Ο Μπάγκαβαν  μας δίνει σήμερα με αγάπη ένα πολύτιμο μαργαριτάρι σοφίας.

Ο παρατηρητής δεν πρέπει να προσκολλιέται σ’ αυτό που παρατηρεί. Και τούτο διότι, χωρίς αυτή την προσκόλληση, θα απελευθερωθείτε. Η επαφή των αισθήσεων με το αντικείμενό τους διεγείρει και ξεσηκώνει την επιθυμία και συνεπώς την προσκόλληση. Το ξεσήκωμα των επιθυμιών οδηγεί τον άνθρωπο στην προσπάθεια, δηλαδή στην δράση, η οποία του φέρνει είτε την αγαλλίαση είτε την απελπισία. Έπειτα, ακολουθεί ο φόβος για την απώλεια ή την θλίψη που θα συμβούν σε περίπτωση αποτυχημένης προσπάθειας, και η αλληλοδιαδοχή των ανάλογων αντιδράσεων παρατείνεται. Με πολλές πόρτες και παράθυρα ανοιχτά σε όλους τους ανέμους, που φυσούν, πώς μπορεί να επιβιώσει η φλόγα της λυχνίας; Τούτη η λυχνία είναι ο νους, ο οποίος πρέπει να ανάβει σταθερά και να μένει ανεπηρέαστος από τις απαιτήσεις του εξωτερικού κόσμου (που είναι δυαδικές, χωριστικές;). Η πλήρης παράδοση στον Κύριο είναι ένας τρόπος για να κλείσετε τα παράθυρα και τις πόρτες, γιατί τότε με την πλήρη παράδοση στον Θεό, αποκοβόσαστε από το εγώ σας και δεν σας επηρεάζει πια η χαρά ή η θλίψη. Η πλήρης παράδοση στον Θεό, σας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσετε τη χάρη του Κυρίου κατά την αντιμετώπιση όλων των κρίσεων στην καριέρα σας - σας κάνει ηρωικό πρόσωπο και σας προετοιμάζει καλύτερα για τις μάχες που θα δώσετε στην ζωή σας.

 Να είσαστε ξεκάθαροι και ικανοποιημένοι. Να είσαστε μετριοπαθείς και συνετοί. Να είσαστε επάγρυπνοι, σταθεροί και ακλόνητοι. Να είσαστε σώφρονες και ειλικρινείς.
-ΒΑΒΑ

 Source: SAI INSPIRES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο