Radio

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


How to ensure that the service we partake in is a sadhana or spiritual exercise? Bhagawan lovingly delineates for us today.

People are not aware that time sanctified by service offers high rewards to themselves as well as to those whom they serve. All acts of service are not equally sanctifying or uniform in the benefits they confer. When service is undertaken by power-hungry people, or under compulsion or by imitative urges, it results in more harm than good. Self-aggrandizement or competition or ostentation are motives that will pollute the sacred Sadhana of Service. The candidate for this spiritual activity has to avoid ahamkara (egoism), adambara (exhibitionism) and abhimana (favouritism). Before embarking on a service project one must introspect and examine if the heart is full of selfless love, humility and compassion; whether one’s head has the intelligent understanding and knowledge of the problem and its solution; whether the hands are eager to offer the healing touch, and whether one can gladly spare and share time, energy and skill to help others in dire need.

- Divine Discourse, Nov 21, 1986.

Virtue is the salt of life and selfless love is the highest virtue. Develop selfless love and share it.
-BABA


Πώς θα σιγουρευτούμε ότι η προσφορά υπηρεσίας στην οποία μετέχουμε είναι πραγματικά πνευματική άσκηση; Ο Μπάγκαβαν αναλύει σήμερα με αγάπη τούτο το θέμα για χάρη μας.

Οι άνθρωποι δεν έχουν επίγνωση της αλήθειας ότι ο χρόνος τους, που καθαγιάζεται όταν προσφέρεται για εξυπηρέτηση των άλλων, ανταμείβει γενναιόδωρα τόσο αυτούς που προσφέρουν την υπηρεσία όσο και εκείνους  που δέχονται την προσφορά. Όλες οι πράξεις προσφοράς υπηρεσίας δεν είναι ισοδύναμες ως προς τον καθαγιασμό που παρέχουν και τα ωφελήματα που απονέμουν. Όταν την προσφορά της υπηρεσίας την κάνουν άνθρωποι που πεινούν και διψούν για δύναμη και εξουσία, ή την κάνουν κάτω από καταναγκασμό ή με κίνητρο την απλή απομίμηση, τότε η προσφορά αυτή κάνει περισσότερο κακό παρά καλό. Τα πάθη του αυτοέπαινου ή του ανταγωνισμού ή της επίδειξης είναι κίνητρα που μολύνουν την καθαγιασμένη πνευματική άσκηση ή την προσφορά ανιδιοτελούς Υπηρεσίας. Εκείνος, που πρόκειται να πάρει μέρος σε μια τέτοια πνευματική δραστηριότητα, πρέπει να αποφεύγει την εγωιστική συμπεριφορά, την αυτοπροβολή, την μεροληψία και τις προτιμήσεις. Πριν ξεκινήσετε κάποιο έργο προσφοράς υπηρεσίας, πρέπει να εξετάζετε εσωτερικά τον εαυτό σας και να διαπιστώνετε αν η καρδιά σας είναι πλημμυρισμένη από ανιδιοτελή αγάπη, ταπεινότητα και συμπόνια. Επίσης, πρέπει να ξέρετε αν έχετε την δυνατότητα να κατανοήσετε ουσιαστικά και να γνωρίσετε το πρόβλημα που πρόκειται να αντιμετωπίσετε και την λύση του. Ακόμη, πρέπει να εξετάζετε αν τα χέρια σας είναι ολοπρόθυμα να προσφέρουν το θεραπευτικό άγγιγμα, και αν μπορείτε περιχαρείς να εξασφαλίσετε και να προσφέρετε τον αναγκαίο χρόνο, την δράση και την ικανότητα προκειμένου να βοηθήσετε εκείνους που βρίσκονται σε δεινή ανάγκη.        


Η αρετή, σαν το αλάτι, είναι εξαιρετικά πολύτιμη για την ζωή. Η ανιδιοτελής αγάπη είναι η ύψιστη αρετή. Φροντίστε να αναπτύξετε την ανιδιοτελή αγάπη και να την μοιραστείτε με τους άλλους.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο