Radio

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why should we serve those in need in whatever way we can? Bhagawan lovingly reminds us today.

You are born in society, you grow in society, and earn name and fame in society. You learn many skills from the society and develop intelligence, and thereby you gain reputation for being intelligent. You received all these precious gifts from society. Have anyone of you, young men and women, thought of showing gratitude to the society from which you got the name and fame? What service are you rendering to the society in return for the good things received? How are you expressing your gratitude to society? Put these questions to yourself, and you get shallow answers. Ingratitude is incorrect. Every human being must possess the quality of gratitude. Being beneficiaries one must show gratitude. And as an expression of one’s gratitude, one should render selfless service to the society; it is one’s foremost duty.

- Divine Discourse, Jul 16, 1997.

Human birth is gifted to serve others, not just to eat, drink, sleep and make merry!
-BABA



Γιατί πρέπει να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε όσους το έχουν ανάγκη, με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη.

 Έχετε γεννηθεί μέσα στην ανθρώπινη κοινωνία, μεγαλώνετε μέσα στην κοινωνία, και αποκτάτε φήμη και όνομα μέσα σ’ αυτήν. Μαθαίνετε και αποκτάτε πολλές ικανότητες από την κοινωνία και μέσα σ’ αυτήν αναπτύσσετε την ευφυΐα σας με αποτέλεσμα να κερδίζετε έτσι την φήμη του έξυπνου ανθρώπου. Από την κοινωνία έχετε πάρει όλα τούτα τα πολύτιμα δώρα. Νέοι και νέες, έχει σκεφτεί οποιοσδήποτε από εσάς, να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του προς την κοινωνία από την οποία πήρε το καλό όνομα και την φήμη του; Αλήθεια, διερωτηθήκατε ποιαν υπηρεσία προσφέρετε στην κοινωνία σε ανταπόδοση όλων εκείνων των καλών που πήρατε από αυτήν; Με ποιον τρόπο εκφράζετε την ευγνωμοσύνη σας προς την κοινωνία; Ρωτείστε τον εαυτό σας και οι απαντήσεις που θα πάρετε θα είναι πολύ πενιχρές. Η αγνωμοσύνη δεν είναι κάτι σωστό. Κάθε ανθρώπινο πλάσμα πρέπει να έχει την αρετή της ευγνωμοσύνης. Εκείνος που ωφελείται πρέπει και να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του.  Και σε  έκφραση της ευγνωμοσύνης του, ο άνθρωπος πρέπει να προσφέρει ανιδιοτελή υπηρεσία στην κοινωνία. Τούτο είναι πρώτιστο καθήκον του ανθρώπου.   
 
Ο άνθρωπος γεννιέται με το χάρισμα να υπηρετεί τους άλλους, και δεν ζει απλά για να τρώει, να πίνει, να κοιμάται και να καλοπερνάει.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο