Radio

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What is the easiest way to cleanse our hearts and receive Grace? Bhagawan gives us a precious pearl in His own sweet words today.

Love for God can grow only in a well-ploughed heart, free from weeds. So prepare your heart through Namasmarana (constant recital of the divine name). This is called Chitta shuddhi yoga - The path of Consciousness-cleansing. Charge every second of time with the Divine current that emanates from the name. Have the name of the Lord always on your tongue and in your breath, ever. That will evoke His form, as the inner core of everything, every thought and turn of events. That will provide you with His company, and contact with His unfailing energy and bliss. That is the Satsanga (good association) that gives you maximum benefit. Converse with God who is in you, and derive courage and consolation from Him. He is the Guru most interested in your progress. Do not seek the Guru outside you, in hermitages or holy places. The God in you is father, mother, preceptor, and friend. God is Love; live in Love - that is the direction indicated by the sages.

– Divine Discourse, Mar 01, 1968.

Fill your heart with the light of love so that the evil qualities of hate, greed and conceit find no place therein.
-BABA


Ποιος είναι ο ευκολότερος τρόπος για να εξαγνίσουμε την καρδιά μας και έτσι να δεχτούμε την Χάρη του Θεού; Ο Μπάγκαβαν μας προσφέρει σήμερα, με τα ίδια τα λόγια Του, ένα πολύτιμο μαργαριτάρι.
 
Η αγάπη για τον Θεό μπορεί να αναπτυχθεί μόνο σε μια καλά προετοιμασμένη καρδιά, καλο-οργωμένη και απαλλαγμένη από τα αγριόχορτα Κατά συνέπεια, φροντίστε να ετοιμάσετε την καρδιά σας ασκούμενοι στην διαρκή επανάληψη του Αγίου Ονόματος του Θεού. Αυτό ονομάζεται ατραπός για τον εξαγνισμό της συνειδητότητας του ανθρώπου. Σε κάθε δευτερόλεπτο του χρόνου σας, φροντίστε να διοχετεύσετε ρεύμα Θεϊκής  ενέργειας που προέρχεται από το Όνομα του Κυρίου. Να έχετε το Όνομα του Κυρίου πάντα στην γλώσσα σας και πάντα στην πνοή σας. Αυτό θα επικαλείται την Μορφή του Κυρίου, ο οποίος είναι ο εσώτερος πυρήνας των πάντων, καθώς και κάθε σκέψης και κάθε εκδήλωση γεγονότων. Αυτό θα σας εξασφαλίσει την συντροφιά του Κυρίου, και την επαφή σας με την αστείρευτη Θεία ενέργεια και ευδαιμονία. Αυτή είναι η καλή συναναστροφή, η οποία σας παρέχει μέγιστη ωφέλεια. Να συνομιλείτε με τον Θεό, που βρίσκεται μέσα σας, και να παίρνετε θάρρος και παρηγοριά από Εκείνον. Εκείνος είναι ο Δάσκαλος που νοιάζεται πάρα πολύ για την πρόοδό σας. Μην αναζητείτε τον Δάσκαλο έξω από εσάς, στα ερημητήρια ή στους αγίους τόπους. Ο Θεός που βρίσκεται μέσα σας είναι πατέρας σας, μητέρα σας, δάσκαλός σας παιδαγωγός, και φίλος σας. Ο Θεός είναι Αγάπη. Να ζείτε με Αγάπη – αυτόν τον δρόμο συμβουλεύουν οι σοφοί στους ανθρώπους.       
 
Γεμίστε την καρδιά σας με το φως της αγάπης ώστε οι κακίες του μίσους, της πλεονεξίας και της αλαζονείας να μην βρίσκουν πια θέση εκεί μέσα.
-ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο