Radio

Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


How can we purify our mind? Bhagawan lovingly reminds us of a simple and effective practice.

When the mirror of the mind is soiled, it cannot perceive anything in its true state. This is the reason why man is unable to recognise his own true nature. Hence it is necessary to cleanse the mirror of impurities on it. How is this to be done? By regulating one's food and recreational habits. It is important to ensure that the food that is eaten is obtained by righteous means. Many of the ills which people suffer today are due to the fact that the things they consume have been got by unrighteous means. So to purify your mind the first prerequisite is pure food. But it may not always be possible to ensure purity in every meal, in every respect and at all times. To overcome this difficulty, make an offering of your meal to God and accept it as a gift from God. Before eating, when food is offered to God, it becomes Prasada (gift from God). All impurities in the food are thereby removed. This helps the process of cleansing the mind. This practice must be kept up continuously. 

Divine Discourse, May 25, 1990

 Sacred thoughts, virtuous wualities and noble-minded actions are basic foundations of good character.
-BABA



Πώς μπορούμε να εξαγνίσουμε τον νου μας; Ο Μπάγκαβαν μας θυμίζει με αγάπη μια απλή και αποτελεσματική συνήθεια.
 
Όταν ο καθρέφτης του νου λερωθεί, τότε ο καθρέφτης αυτός δεν μπορεί να διακρίνει  τίποτε στην αληθινή του διάσταση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο άνθρωπος είναι ανίκανος να αναγνωρίσει την αληθινή φύση του. Συνεπώς, είναι απαραίτητο να καθαρίσουμε τον καθρέφτη του νου αφαιρώντας καθετί το ακάθαρτο που βρίσκεται  πάνω του. Πώς θα κάνουμε τούτο το έργο; Θα το κάνουμε βάζοντας τάξη σε ό,τι αφορά την τροφή του ανθρώπου, καθώς και στις συνήθειές του σχετικά με την ψυχαγωγία. Είναι σημαντικό να σιγουρευτούμε ότι η τροφή, που αναλώνεται, αποκτιέται με ηθικά και δίκαια μέσα. Πολλά από τα κακά, που βασανίζουν σήμερα τους ανθρώπους, οφείλονται στο γεγονός ότι τα αγαθά που καταναλώνουν έχουν αποκτηθεί με τρόπους άδικους και ανήθικους. Κι έτσι, η πρώτη προϋπόθεση, για να εξαγνίσετε τον νου σας, είναι να καταναλώνετε καθαρή και αγνή τροφή. Μπορεί όμως να μην είναι  πάντοτε δυνατό να εξασφαλίζουμε καθαρή τροφή σε κάθε γεύμα, κάθε φορά και από κάθε άποψη. Για να ξεπεράσετε αυτή την δυσκολία, να κάνετε το γεύμα σας ιερή προσφορά στον Θεό και ακολούθως να το αποδεχόσαστε ως δώρο που σας το προσφέρει Εκείνος. Όταν προσφέρετε την τροφή σας στον Θεό, πριν από το φαγητό, τότε αυτή η τροφή μετατρέπεται σε δώρο που σας το προσφέρει το ίδιο το χέρι του Θεού (Πρασάντ). Με τον τρόπο αυτό αφαιρούνται όλες οι βρωμιές που βρίσκονται μέσα στην τροφή. Έτσι διευκολύνεται η διαδικασία καθαρισμού του νου. Να εφαρμόζετε σταθερά και συνεχώς αυτή την συνήθεια.           

 Καθαγιασμένες σκέψεις, ενάρετες ιδιότητες και ανώτερης ευγένειας πράξεις είναι ισχυρά θεμέλια για τον καλό χαρακτήρα του ανθρώπου.
-ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο