Radio

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the significance of Shivaratri that we must not forget? Bhagawan lovingly reminds us today.

On Shivaratri day you must try to establish friendship between your mind and God. Shivarathri is to remind you that the same Divinity is all-pervasive and is found everywhere. People believe Shiva lives in Kailasa. Where is Kailasa? Kailasa is your own joy and bliss. It signifies that Lord Shiva lives in the Kailasa of delight. If you develop joy and delight in your mind, then Shiva lives in you. How can you get this joy? It comes when you develop purity, steadiness and sacredness. Then your heart becomes filled with peace and bliss and is indeed Shiva’s Kailasa! Shiva will live in the sanctum sanctorum of your heart, within the temple which is your body. There is no use in just thinking of Shivaratri once a year. Every minute, every day, every night, you should think of Divinity and sanctify your time, for the Time Principle truly speaking is Shiva.

- Divine Discourse, Feb 17, 1985.

Resolve to carry on the quest of your own Reality. Resolve to live in the inspiration and constant remembrance of God.
                                     -BABA


Ποια είναι η σημαντικότητα που έχει το Σιβαράτρι, την οποία δεν πρέπει να ξεχνούμε; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη.

 Κατά την ημέρα του Σιβαράτρι πρέπει να αγωνιστείτε για να εδραιώσετε την φιλία που πρέπει να υπάρχει μεταξύ του νου σας και του Θεού. Το Σιβαράτρι σας υπενθυμίζει ότι η ίδια Θεία Φύση διαπερνάει τα πάντα και βρίσκεται παντού. Ο κόσμος πιστεύει ότι ο Σίβα διαμένει στην Καϊλάσα (στην ψηλότερη κορφή των Ιμαλαΐων). Όμως, πού βρίσκεται η Καϊλάσα; Η Καϊλάσα είναι η δική σας χαρά και η δική σας ευδαιμονία. Σημαίνει ότι ο Σίβα, ο Κύριος, βρίσκεται στο ύψιστο σημείο της ευδαιμονίας, στην Καϊλάσα της απόλαυσης. Αν καλλιεργήσετε και αναπτύξετε μέσα στον νου σας χαρά και απόλαυση, τότε ο Σίβα θα είναι μέσα σας. Πώς μπορείτε να αποκτήσετε αυτή την χαρά; Αυτή η χαρά έρχεται σ’ εσάς όταν αναπτύσσετε την αγνότητα, την σταθερότητα και τον καθαγιασμό. Τότε η καρδιά σας θα γεμίζει από ειρήνη και ευδαιμονία και θα είναι στ’ αλήθεια η Καϊλάσα του Σίβα! Ο Σίβα θα ζει στα άγια των αγίων της καρδιάς σας, μέσα στον ιερό ναό που είναι το σώμα σας. Δεν ωφελεί σε τίποτε απλά να σκεφτόσαστε το Σιβαράτρι μια φορά τον χρόνο. Κάθε λεπτό, κάθε μέρα, κάθε νύχτα πρέπει να σκεφτόσαστε τον Θεό και έτσι να καθαγιάζετε τον χρόνο σας, διότι στ’ αλήθεια, η Θεία Αρχή του Χρόνου είναι ο Σίβα.
 
Αποφασίστε να συνεχίσετε την έρευνα για την Πραγματικότητά σας. Αποφασίστε να ζείτε σύμφωνα με ό,τι εμπνέει ο Θεός και με την σταθερή Του ανάμνηση.

                                                 -ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο