Radio

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017

HAPPY MAHASHIVARATHRI !!!









ΣΕΛΗΝΗ
Η Σοφία, η υπέρτατη γνώση, βρίσκεται πέρα από τον νου, δηλαδή είναι υπέρτερή του - αλλά για να εκφραστεί χρειάζεται ελάχιστος νους. Αυτό συμβολίζεται με την ημισέληνο, το λειψό φεγγάρι.

ΦΙΔΙ
Το φίδι συμβολίζει την επαγρύπνηση, την ετοιμότητα. Προκειμένου να εκφραστεί αυτή η κατάσταση της συνειδητότητας, ένα φίδι απεικονίζεται τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό του Σίβα.

ΤΡΙΑΙΝΑ
Η τρίαινα σημαίνει ότι ο Σίβα Βρίσκεται πάνω από τις τρεις καταστάσεις: την κατάσταση της επαγρύπνησης, την κατάσταση του ονείρου και την κατάσταση του ύπνου. Ωστόσο, ο Κρίσνα υποστηρίζει και τις τρεις αυτές καταστάσεις.

ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ
Επαγρύπνηση, γνώση και σοφία όλα αυτά συνδέονται με το τρίτο μάτι.

ΤΥΜΠΑΝΟ
Το τύμπανο συμβολίζει το σύμπαν, που πάντα επεκτείνεται ή διαστέλλεται και συμπτύσσεται ή συστέλλεται. Από μια φάση επέκτασης-διαστολής μεταπίπτει στην επόμενη φάση της σύμπτυξης-συστολής και στη συνέχεια πάλι στη διαστολή. Πρόκειται για την διαδικασία της δημιουργίας.

ΤΑΥΡΟΣ
Ο Ταύρος συμβολίζει την δικαιοσύνη του Θεού. Ο Θεός Σίβα, που καβαλικεύει τον ταύρο, σημαίνει ότι, αν είσαστε ειλικρινείς και φιλαλήθεις, τότε η άπειρη Θεία συνειδητότητα και επίγνωση θα είναι μαζί σας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο