Radio

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What is essential for harmonious living in the nation and at home? Bhagawan lovingly reminds us today.

Like the three blades of a fan which must be activated by the current to rotate like one, the three - the cabinet (legislative), the officers (executive) and the people must be activated by the spirit of service, and work joyfully in unison, for the happiness of the people. The three must not be disturbed by mutual envy, greed, hate or malice; they must be activated by love and sympathy. Sahana (forbearance) is the lubrication needed. There is no love and sympathy even between the members of a household. Kali yuga has become Kalaha yuga, the era of wrangling and wars. Even while foes are surrounding this country, there is wild hate between one state and another, claiming 'this bit of land is mine', 'that bit of land cannot be yours', forgetting that both are limbs of the same body. Similar is the fate of nations too. Integration of hearts can come about only through the recognition of the oneness of all, and the renunciation of sensory pursuits.

- Divine Discourse, Aug 3, 1966

Be pure, be simple, be sincere and God will answer your every prayer.
                                  -BABA


Ποια είναι η ουσιαστική προϋπόθεση προκειμένου να ζούμε αρμονικά ως έθνος και ως οικογένεια; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη.

 Σαν τα τρία πτερύγια του ανεμιστήρα, που κινούνται με ηλεκτρικό ρεύμα και γυρίζουν σαν να ήταν ένα, έτσι και οι τρείς λειτουργίες της χώρας, η νομοθετική που ψηφίζει τους νόμους, η εκτελεστική που κυβερνάει και ο λαός πρέπει να λειτουργούν με μια κοινή έμπνευση για προσφορά υπηρεσίας, και να εργάζονται ολόχαρες και ενωμένες, ώστε έτσι να εξασφαλίζουν την ευτυχία του λαού. Αυτοί οι τρεις παράγοντες δεν πρέπει να συνταράζονται από την ζήλια μεταξύ τους, από την απληστία, το μίσος και την κακία. Πρέπει να ενεργοποιούνται από την δύναμη της αγάπης και της συμπάθειας. Η ανεκτικότητα είναι η αρετή που χρειάζεται για να εξαλείφει τις προστριβές. Διαπιστώνουμε ότι σήμερα δεν υπάρχει αγάπη και συμπάθεια ούτε και μεταξύ των μελών της οικογένειας. Η εποχή μας, έχει φτάσει στο σημείο να είναι εποχή φιλονικίας και πολέμων. Ακόμη και τότε που οι εχθροί περικυκλώνουν τούτη τη χώρα της Ινδίας, συμβαίνει μια πολιτεία της να τρέφει μεγάλο μίσος εναντίον μιας άλλης, ισχυριζόμενη ότι «τούτο το κομμάτι της γης είναι δικό μου», και ότι «εκείνο το κομμάτι της γης δεν μπορεί να είναι δικό σου», λησμονώντας όμως ότι και οι δυο αυτές πολιτείες αποτελούν μέλη μιας χώρας, της Ινδίας. Παρόμοια θλιβερή κατάσταση αντιμετωπίζουν και ολόκληρα έθνη. Η ενότητα στην καρδιά των ανθρώπων μπορεί να κατορθωθεί μόνο με την αναγνώριση της αλήθειας ότι όλοι είναι ένα και με την εγκατάλειψη των επιδιώξεων που έχουν οι αισθήσεις του ανθρώπου.        
 
Να είσαστε αγνοί, να είσαστε απλοί, να είσαστε ειλικρινείς και ο Θεός θα απαντήσει σε κάθε προσευχή σας.
          -ΒΑΒΑ  


 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο