Radio

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the true knowledge we must gather and what is the analysis worthy of contemplation? Bhagawan lovingly explains today.

Today everyone is eager to read or listen to the news that comes to them from all corners of the world. They think that it is their mission to know everything that is happening, but does anyone make an attempt to hear what is coming from within them? An individual who cannot understand and recognise their own nature has not achieved anything. All that you learn by way of education is apparently only for eking out a living. This undesirable quality has become an illusion of our mind. The basis for this desire is your attachment and hatred. This attachment and hatred are commonly found in one who thinks that they are different from the environment around them. So long as one thinks that a particular car or house belongs to them, then there will be attachment to whatever they think belongs to them, and a dislike of things which they think does not belong to them.

- Summer Roses on Blue Mountains, 1976, Ch 8.

The easiest and most fruitful method of keeping yourself free from dust and rust is good company (Satsang).
                                  -BABA



Ποια είναι η αληθινή γνώση που πρέπει να αποκτήσουμε και ποια είναι η ανάλυση που αξίζει να στοχαστούμε; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.

Όλοι σήμερα επιθυμούν βαθιά να διαβάσουν ή να ακούσουν τα νέα που έρχονται από κάθε γωνιά του κόσμου. Νομίζουν ότι είναι αποστολή τους να γνωρίζουν όλα όσα συμβαίνουν. Ερωτάται ωστόσο αν υπάρχει κάποιος που να αγωνίζεται για να αφουγκραστεί την φωνή που έρχεται από μέσα του; Ο άνθρωπος που δεν κατανοεί και δεν αναγνωρίζει την ίδια τη φύση του, δεν έχει κατορθώσει απολύτως τίποτε. Όλα όσα μαθαίνετε από την εκπαιδευτική διαδικασία προορίζονται προφανώς μόνο και μόνο για να σας βοηθήσουν να τα καταφέρετε να κερδίσετε το ψωμί σας. Αυτή η ανεπιθύμητη ιδιότητα έχει φτάσει στο σημείο να είναι μια ψευδαίσθηση, μια πλάνη του νου. Βάση αυτής της επιθυμίας σας είναι η προσκόλληση και το μίσος σας. Τούτη η προσκόλληση και το μίσος βρίσκονται γενικά στον άνθρωπο που νομίζει ότι διαφέρει από το περιβάλλον που τον περιστοιχίζει. Για όσον καιρό ο άνθρωπος νομίζει ότι το συγκεκριμένο αυτοκίνητο ή το σπίτι ανήκουν στον ίδιο, για τόσον καιρό θα  υπάρχει και η προσκόλλησή του σε οτιδήποτε άλλο νομίζει ότι του ανήκει, όπως θα υπάρχει και η αρνητική διάθεσή του για οτιδήποτε νομίζει ότι δεν του ανήκει.          

Η πιο εύκολη και η πιο καρποφόρα μέθοδος, για να προστατευτείτε από τη σκόνη και την σκουριά, είναι να εξασφαλίσετε καλή συναναστροφή (Satsang).
                                              -BABA 



Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο