Radio

Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY



Σκέψη της ημέρας


Why should we be judicious and cautious on how we spend our time? Bhagawan guides us today with His loving message.

Form a satsang (holy company), where you meet and exchange truths and virtuous talk, where you study holy books and discourses on the glory of God. Why waste precious time in scandals about others and criticisms of others' behaviour? Cultivating envy, malice, hatred and anger against others is an evil pastime that recoils on oneself. In everyone there is resident the self-same divine spark; so caviling at another is tantamount to caviling at Divinity. The game of life is worth playing and becomes interesting only when there are bounds and rules which limit and control. Imagine a game of football without any rules or bounds for the field. It will be chaos; it will be a free fight; it will be a riot. No one can say who wins and how. Righteousness (Dharma) and Divinity (Brahma) are the boundaries of the field. The virtues fight against the vicious tendencies. Play the game, paying heed to the warnings of ‘foul’ and ‘out’!

- Divine Discourse, Anantapur High School for Girls, School Day, 1966

Offer your virtues as flowers, virtues that spread beauty and fragrance.
                                       -BABA



Γιατί πρέπει να είμαστε συνετοί και προσεκτικοί σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο διαθέτουμε τον χρόνο μας; Ο Μπάγκαβαν μας καθοδηγεί σήμερα με το αγαπημένο Του μήνυμα.

Να συγκροτήσετε μιαν εξαγιασμένη συντροφιά, για να συναντιόσαστε και να ανταλλάσσετε αλήθειες, να κάνετε ενάρετες συζητήσεις, να μελετάτε άγια κείμενα και ομιλίες που αναφέρονται στην δόξα του Θεού. Γιατί να σπαταλάτε τον πολύτιμο χρόνο σας ασχολούμενοι με τα σκάνδαλα των άλλων και την κριτική της συμπεριφοράς τους; Η καλλιέργεια του φθόνου, της κακίας, του μίσους και του θυμού εναντίον των άλλων είναι μια κακή ενασχόληση για να περνάει η ώρα, που οι κακές επιπτώσεις της επιστρέφουν σε όσους το κάνουν. Μέσα στον καθένα υπάρχει  και διαμένει ολόιδιος ο Θείος σπινθήρας. Έτσι, η μεμψιμοιρία και η γκρίνια σε βάρος των άλλων ισοδυναμεί με μεμψιμοιρία και γκρίνια κατά του Θεού. Το παιχνίδι της ζωής αξίζει να παίζεται και γίνεται ενδιαφέρον μόνο όταν υπάρχου όρια και κανόνες που περιορίζουν και ελέγχουν την διεξαγωγή του. Φαντασθείτε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, που διεξάγεται  χωρίς κανόνες και χωρίς όρια γηπέδου. Θα πρόκειται για αληθινό χάος. Θα είναι μια ελεύθερη ανεξέλεγκτη μάχη. Θα πρόκειται για χαλασμό. Κανείς δεν θα μπορεί να πει ποιος είναι ο νικητής και με ποιο σκορ. Η Θεία Δικαιοσύνη (το Ντάρμα) και ο Θεός αποτελούν τα όρια του γηπέδου. Οι αρετές αγωνίζονται εναντίον των παθιασμένων τάσεων του ανθρώπου. Να παίζετε αυτό το παιχνίδι προσέχοντας τις προειδοποιήσεις των «φάουλ» και των «άουτ».     

Να προσφέρετε τις αρετές σας όπως προσφέρετε τα λουλούδια - αρετές που απλώνουν ολόγυρα και διαχέουν το άρωμα και την ομορφιά τους.
                                                                        -ΒΑΒΑ


Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο