Radio

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why should we welcome struggle and restraint? Bhagawan lovingly explains to us today.

Everyone is now seeking comfort and pleasure! If you tell someone that they can eat whatever they like and as much as they like, they will be delighted; if you add that they might develop, as a consequence, some illness, they will treat you as an enemy. No regimen or control is popular. But strength is derived only from control, restraint, and regulation. A person becomes tough and capable of endurance only if they welcome hardships. Struggle, and you get the strength to succeed. Seek the basis for the seen in the unseen. The tall skyscraper has a deep base reaching into the earth. This seen world has, as its base, the unseen Divine (Paramatma); your body is the vehicle through which you can search, investigate, and discover that base. Your body is an instrument for doing work (karma); prayer and meditation (japa and dhyana) will purify your intelligence and make it an instrument for winning grace, and ultimately attaining self-realisation.

- Divine Discourse, 23-Nov-1964.Control

Control of the senses and observance of the accepted code of discipline are the hallmarks of a cultured person.
             -BABA



Γιατί πρέπει να καλωσορίζουμε τον αγώνα, τον περιορισμό και τη συγκράτηση; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη. 

Όλοι σήμερα επιζητούν την άνεση και την ευχαρίστηση! Αν πείτε σε ορισμένους ανθρώπους ότι μπορούν να φάνε οτιδήποτε τους αρέσει και σε όση ποσότητα θέλουν, τότε οι άνθρωποι αυτοί θα κατενθουσιαστούν. Αν επιπροσθέτως τους πείτε ότι ως αποτέλεσμα αυτής της υπερβολικής κατανάλωσης θα μπορούσαν να αρρωστήσουν, τότε θα σας αντιμετωπίσουνε σαν εχθρό τους. Καμία δίαιτα και κανένας έλεγχος δεν είναι δημοφιλής. Όμως, η δύναμη αντλείται μόνο από την άσκηση ελέγχου, από την επιβολή περιορισμού και συγκράτησης και από την συστηματοποίηση της δράσης. Οι άνθρωποι γίνονται ρωμαλέοι και ικανοί για να αντέχουν, μόνο αν καλοδέχονται τις αντιξοότητες. Αγωνιστείτε σκληρά και θα αποκτήσετε την δύναμη που θα σας φέρει την επιτυχία. Να πασχίζετε να βρείτε την βάση των ορατών πραγμάτων στο αόρατο. Ο υψηλός ουρανοξύστης έχει το θεμέλιό του βαθιά μέσα στη γη. Τούτος ο ορατός κόσμος, έχει ως βάση του και θεμέλιο, τον αόρατο Θεό. Το σώμα σας είναι το όχημα με το οποίο μπορείτε να ψάξετε, να ερευνήσετε και να ανακαλύψετε αυτή τη βάση, αυτό το θεμέλιο. Το σώμα σας είναι το όργανο με το οποίο δράτε και κάνετε έργα. Η προσευχή και ο διαλογισμός εξαγνίζουν την διάνοιά σας και την καθιστούν όργανο για να κερδίσετε την Χάρη του Θεού και τελικά να φτάσετε στην αυτό-πραγμάτωση.        

Ο έλεγχος των αισθήσεων και η τήρηση του αναγνωρισμένου  κώδικα κανόνων πειθαρχίας είναι ενδείξεις που φανερώνουν την ανώτερη αξία του καλλιεργημένου ανθρώπου.
                                                 -ΒΑΒΑ


 Source: SAI INSPIRES



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο