Radio

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why is it important to regulate our life and practice discipline? Bhagawan lovingly reminds us today.

The five elements that constitute the earth are also controlled by certain laws. Even the infinite ocean moves under certain laws and regulations. In order to get this limitation in the worldly plane, some discipline is necessary. In the context of the whole world, man’s life is only a part. Therefore man’s life has to be regulated. Whether it is for love, for hatred, or for anger, some regulation is necessary. For doing any kind of work in this world, there should be some order and discipline. Any work that you may do without discipline, will not yield good results. That which rules the world is the rule of law. What is required to control oneself and put oneself under the rule of law, is discipline. This control of oneself is like tapas or penance. A life, in which there is no discipline and control, will fail and fall one day or the other. One must recognise the truth that there should be controls on, and limits to, human nature.

- Summer Roses On Blue Mountains, 1976, Ch 6

You must subject yourself to the hammer of discipline and the chisel of pain-pleasure, so that you become Divine.
            -BABA


Γιατί είναι σημαντικό να ρυθμίζουμε τη ζωή μας και να υποβαλλόμαστε σε ασκήσεις πνευματικής πειθαρχίας; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη. 

Τα πέντε στοιχεία από τα οποία αποτελείται η γη υπόκεινται και αυτά στον έλεγχο που ασκούν ορισμένοι νόμοι και ρυθμίσεις. Ακόμη και ο απέραντος ωκεανός κινείται κάτω από ορισμένους νόμους και σύμφωνα με κάποιες ρυθμίσεις. Προκειμένου στο κοσμικό πεδίο να φτάσουμε σ’ αυτό το όριο ελέγχου, είναι απαραίτητη κάποια πειθαρχία. Στο πλαίσιο ολόκληρου του κόσμου, η ζωή του ανθρώπου αποτελεί μόνο ένα μέρος του όλου. Συνεπώς, η ζωή του ανθρώπου πρέπει να ρυθμίζεται βάσει κανόνων. Είτε πρόκειται για την αγάπη, για το μίσος ή για τον θυμό, είναι απαραίτητο να ασκείται ορισμένος έλεγχος. Για να κάνετε οποιοδήποτε έργο σε τούτο τον κόσμο, είναι απαραίτητο να υπάρχει και να εξασφαλίζεται κάποια τάξη και πειθαρχία. Οποιοδήποτε έργο επιτελέσετε χωρίς πειθαρχία, δεν θα αποδώσει καλά αποτελέσματα. Οι κανόνες της δικαιοσύνης είναι αυτοί που κυβερνούν τον κόσμο. Η πειθαρχία είναι αυτό που απαιτείται προκειμένου να ελέγξει ο άνθρωπος τον εαυτό του και να υπακούσει στους κανόνες του δικαίου. Τούτος ο αυτοέλεγχος είναι σαν τις  ασκήσεις πνευματικής πειθαρχίας. Η ζωή στην οποία δεν υπάρχει διόλου πειθαρχία και έλεγχος, θα αποτύχει και αργά ή γρήγορα θα καταρρεύσει. Ο άνθρωπος οφείλει να αναγνωρίσει την αλήθεια ότι πρέπει να ασκείται έλεγχος και να υπάρχουν όρια σε ό,τι αφορά την ανθρώπινη φύση.    

Πρέπει να υποβάλλετε τον εαυτό σας στο σφυροκόπημα της πνευματικής πειθαρχίας και στην σμίλευση των εναλλαγών πόνου και ευχαρίστησης, ώστε έτσι να φτάσετε στη θέωση.
                                                         -ΒΑΒΑ 

 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο