Radio

Τετάρτη 25 Μαΐου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the one thing we all can and must learn from the life of Lord Krishna? Bhagawan lovingly reminds us today.

Lord Krishna and Balarama (His elder brother) were willing to do hard work and showed that prosperity can be achieved through hard work. Lord Krishna was all-knowing, all-powerful, and Divinity incarnate, yet He worked as a charioteer for Arjuna. Krishna was one who recognised the importance of service to the community; and by His own example showed that service to others was important. Everyday, after the war of Mahabharata, Lord Krishna took the horses to the river, washed them and tended their wounds and applied medicines. Lord Krishna demonstrated that hard work and compassion to all living beings constitute the duty of all human beings.

- Summer Roses on Blue Mountains 1976, Ch 3.

The body will shine if the character is fine. Worship of God and serving others will preserve its charm.
                                                                              -BABA



Τί είναι εκείνο που όλοι μπορούμε και οφείλουμε να διδαχτούμε από την ζωή του Κρίσνα; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη.

Ο Κρίσνα και ο μεγαλύτερος αδελφός Του, ο Μπαλάραμα, θέλησαν να εργαστούνε σκληρά και έτσι έδειξαν ότι με σκληρή δουλειά μπορούμε να κερδίσουμε την ευημερία. Ο Κρίσνα ήταν παντογνώστης, παντοδύναμος και Θεία Ενσάρκωση. Παρόλα αυτά, εργάστηκε ως ηνίοχος του Αρτζούνα. Ο Κρίσνα ήταν Εκείνος που αναγνώρισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η προσφορά υπηρεσίας προς την κοινωνία. Και με το παράδειγμά Του έδειξε ότι η προσφορά υπηρεσίας προς τους άλλους ήταν πολύ σπουδαία. Κάθε μέρα, μετά τον πόλεμο της Μαχαμπαράτα, ο Κρίσνα πήγαινε τα άλογα στο ποτάμι, τα έπλενε και φρόντιζε τις πληγές τους βάζοντας και τα αναγκαία φάρμακα. Ο Κρίσνα έδειξε με σαφήνεια ότι είναι καθήκον όλων των ανθρώπων να εργάζονται σκληρά και με συμπόνια για χάρη όλων στον κόσμο.     

Το σώμα είναι λαμπερό αν ο χαρακτήρας είναι ωραίος. Λατρεύοντας τον Θεό και υπηρετώντας τους άλλους το διατηρούμε ελκυστικό και χαριτωμένο.
                                                                          -ΒΑΒΑ


Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο