Radio

Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the purpose of sacrifice in our spiritual progress? Bhagawan lovingly reminds us today.

The Vedas advocate us to sacrifice everything, and through sacrifice we would be able to have vision of the Divine within. The creation and its maintenance depends only on sacrifice. If there is no sacrifice, there will be no life, and the society will not remain intact. Even from a worldly perspective, if we do not give out the breath that we take in, we cannot live. If blood is not constantly flowing from one place to another every instant, we cannot live. Unless the clouds give up the water they have gathered, they cannot remain as clouds. That is why it is said, what you cannot get by your knowledge and effort can be got by sacrifice. If we think that something is good and welcome it, some bad too may come in the process. That which gives you happiness when it comes will also cause sorrow when it goes away from you. Whether it is the good or the bad, we have to sacrifice continuously.

- Summer Showers in Brindavan, 1974, Vol 1, Ch 2. 

Desire destroys devotion, anger destroys wisdom, greed destroys work – hence these bad qualities must be sacrificed.
                                                          -BABA



Ποιος είναι ο σκοπός τον οποίο εξυπηρετεί η θυσία στην πνευματική μας πρόοδο; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη.

Οι Βέδες μας συνιστούν να θυσιάζουμε το καθετί, ώστε με τη βοήθεια της θυσίας να μπορέσουμε να δούμε την Θεία Φύση που βρίσκεται μέσα μας. Η δημιουργία και η συντήρησή της εξαρτώνται μόνο από τη θυσία. Αν δεν θυσιάζεται τίποτε, τότε δεν θα υπάρξει καμία ζωή και η κοινωνία δεν θα εξακολουθήσει να παραμένει  άθικτη. Ακόμη και από την εγκόσμια προοπτική των πραγμάτων, αν δεν εκπνέουμε την πνοή που εισπνέουμε, τότε δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε. Αν το αίμα δεν ρέει συνεχώς από το ένα σημείο του σώματος στο άλλο κάθε στιγμή, τότε δεν θα μπορέσουμε να ζήσουμε. Αν τα σύννεφα δεν αφήνουν το νερό που μαζεύουν να πέσει στη γη, δεν θα μπορέσουν να εξακολουθήσουν να είναι σύννεφα. Να γιατί λέγεται ότι εκείνο που δε μπορείτε να το αποκτήσετε με τη γνώση σας και την προσπάθειά σας, μπορείτε να το αποκτήσετε με τη θυσία. Αν νομίζουμε ότι κάτι είναι καλό και το καλωσορίζουμε, τότε και κάποιο κακό μπορεί να παρουσιαστεί στην πορεία των πραγμάτων. Εκείνο που σας προξενεί ευτυχία όταν έρχεται κοντά σας, μπορεί να σας προξενήσει και θλίψη όταν φεύγει μακριά σας. Ανεξάρτητα αν πρόκειται για κάτι που είναι καλό ή  για κάτι που είναι κακό, οφείλουμε αδιάκοπα να το θυσιάζουμε.             

Η επιθυμία καταστρέφει την αφοσίωση, ο θυμός καταστρέφει τη σοφία και η πλεονεξία καταστρέφει την εργασία – συνεπώς αυτές οι κακές ιδιότητες πρέπει να θυσιαστούν.
                                                                  -ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο