Radio

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


How does the path of winning the Lord’s Grace with self-effort look like? Bhagawan lovingly explains to us today.

Devotion has to be continuous and uninterrupted like the flow of oil from one vessel to another. Without love (prema), nothing in this world can be acquired. Only when there is love, does attachment (anuraga) in its turn create the desire to protect and guard. In the path of self-effort based devotion, also called as ‘young-one-of-the-monkey’ path, the child has to rely on its own strength to protect itself — wherever the mother might jump about, the child has to attach itself fast to the mother’s belly and not release its hold, even if pulled apart! So too, the devotee has to stand the tests at the hands of the Lord and hold on to the Lord’s name at all times and under all conditions, tirelessly, without the slightest trace of dislike or disgust, bearing the ridicule and the criticism of the world and conquering the feelings of shame and defeat. This type of devotion was practiced by little child Prahlada.

- Prema Vahini, Ch 51. 

Desire destroys devotion, anger destroys wisdom, greed destroy work – hence sacrifice these bad qualities.
               -BABA



Πώς είναι η ατραπός που οδηγεί στην εξασφάλιση της Χάρης του Κυρίου με μέσο την  προσπάθεια που καταβάλλει ο ίδιος ο πιστός; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.

Η αφοσίωση πρέπει να είναι συνεχής και αδιάκοπη όπως στην περίπτωση που το λάδι ρέει και χύνεται από ένα δοχείο σε ένα άλλο. Χωρίς αγάπη, τίποτα δεν είναι δυνατό να αποκτηθεί σε τούτο τον κόσμο. Μόνο όταν υπάρχει αγάπη, η προσκόλληση δημιουργεί με τη σειρά της την επιθυμία για παροχή προστασίας και προφύλαξης. Στο μονοπάτι της αφοσίωσης, το οποίο βασίζεται στην ίδια την προσπάθεια του πιστού, το οποίο ονομάζεται επίσης και μονοπάτι «του νεαρού παιδιού της μαϊμούς», το παιδί πρέπει να στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις, για να προστατευτεί – οπουδήποτε ολόγυρα και αν πηδάει η μητέρα μαϊμού, το μικρό της οφείλει να μένει προσκολλημένο πάνω της σθεναρά κρατώντας την από την κοιλιά της, από την οποία δεν χαλαρώνει και δεν αφήνεται, ακόμη και όταν κινδυνεύει να χωριστεί  στα δυο! Κατά τρόπο ανάλογο, ο αφοσιωμένος πιστός πρέπει να αντέχει στις δοκιμασίες στα χέρια του Κυρίου και να επιμένει στην επανάληψη του Αγίου Ονόματος πάντοτε και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, ακούραστα, χωρίς και το ελάχιστο ίχνος αντιπάθειας ή σιχασιάς, υποφέροντας την γελοιοποίηση και την κριτική του κόσμου και ξεπερνώντας τα  συναισθήματα που προκαλεί η ντροπή και η ήττα. Αυτός ο τύπος αφοσίωσης εφαρμοζόταν από τον μικρό Πραχλάντα.   

Η επιθυμία καταστρέφει την αφοσίωση, ο θυμός καταστρέφει την σοφία, η πλεονεξία καταστρέφει την εργασία – συνεπώς, θυσιάστε αυτές τις κακές ιδιότητες και έτσι απαλλαγείτε από αυτές.
                                                        -ΒΑΒΑ 




 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο