Radio

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


How should those talented, use their gifts? Bhagawan lovingly explains to us today.

Consider how much talent the Lord has given to people. With that endowment, seek the four goals (purusharthas). Move forward on the path to the Lord, adhering strictly to the demands of truth. That is the purpose of the gift of talent. Only those gifted with eyesight can see things; those bereft of sight do not have that fortune. So too, only those gifted with truth, longing for the four goals and adherence to dharma, can see the Lord; all others are blind. The Lord has also given people instruments for developing their intellect and discrimination. If they use them well and try to realise God within themselves, the Lord will add unto them fresh talent and new sources of power, for He is full of grace toward the struggling. When people seek to follow dharma, the truth will also reveal itself to them.

- Prema Vahini, Ch 48

The human body, so fitted with skills, so capable of great adventures, is a gift from God to each one of you.
                                                                                     -BABA



Εκείνοι που είναι προικισμένοι με δωρεές του Θεού, πώς πρέπει να χρησιμοποιούν τα ταλέντα τους; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη.

Σκεφτείτε πόσα χαρίσματα έχει δωρίσει ο Κύριος στους ανθρώπους. Καθώς είσαστε προικισμένοι με αυτά τα ταλέντα, φροντίστε να αναζητήσετε και να εκπληρώσετε τους τέσσερεις σκοπούς της ανθρώπινης ζωής. Προχωρήστε στην ατραπό του Κυρίου, με απόλυτη αφοσίωση στις απαιτήσεις της αλήθειας. Αυτός είναι ο σκοπός, τον οποίο εξυπηρετούν οι δωρεές ή τα ταλέντα, που σας δωρίθηκαν. Μόνο εκείνοι που έχουν προικιστεί με την αίσθηση της όρασης μπορούν να δουν με τα μάτια τους πράγματα. Όσοι στερούνται την όραση δεν έχουν αυτή την καλή τύχη. Επίσης, κατά τον ίδιο τρόπο, όσοι έχουν λάβει την δωρεά της αλήθειας, επιθυμώντας βαθύτατα να φτάσουν στους τέσσερεις σκοπούς της ανθρώπινης ζωής και να αφοσιωθούν στο Ντάρμα, δηλαδή στην Θεία Δικαιοσύνη, μόνο αυτοί μπορούν να δουν τον Κύριο. Όλοι οι άλλοι είναι τυφλοί. Ο Κύριος έχει δώσει στους ανθρώπους, επίσης, όργανα για να αναπτύσσουν την διάνοιά τους και την ικανότητα της διάκρισης. Αν τα χρησιμοποιούν σωστά, και αγωνίζονται για να συνειδητοποιήσουν τον Θεό που βρίσκεται μέσα τους, τότε ο Κύριος θα προσθέσει στα δώρα που τους έχει κάνει και νέα ταλέντα και άλλες επιπλέον πηγές δύναμης. Και τούτο, διότι ο Κύριος είναι γεμάτος από Χάρη προς εκείνους που αγωνίζονται. Όταν οι άνθρωποι επιζητούν να ακολουθήσουν το Ντάρμα, και να ζήσουν σύμφωνα με αυτό, τότε και η αλήθεια θα τους αποκαλυφτεί πλήρως.      

Το σώμα του ανθρώπου, τόσο καλά εφοδιασμένο με ικανότητες, τόσο άξιο για μεγαλειώδη τολμήματα και περιπέτειες, είναι δώρο του Θεού προς τον καθένα σας.
                                                                                         -ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο