Radio

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the very basis of a righteous personality and character? Bhagawan lovingly reminds us today.

Dependence on righteousness (dharma) will ensure your happiness and increase it. It can remove the spite that one develops toward others. It will not allow you to swell with pride when another suffers or grieves. Can such wickedness confer happiness on you? Remember you can be happy only when all are happy! The mind and conscience have to be kept straight on the path of welfare of all mankind (sarva-manava-sukha). Dharma will shine and illumine only in the person who serves all and confers joy on all. Such a person will receive not only the grace of the Lord but also the unique privilege of merging in Him. Whenever you give or take anything from anyone, see that you do not transgress the boundaries of dharma. Do not go against its commands. Follow it at all times, believing this to be your bounden duty. Fill every ounce of your energy with the essence of dharma and endeavour to progress in that path, more and more, with every passing day.

- Dharma Vahini, Ch 13.

Your primary duty is to uphold the human values of truth, righteousness, peace and love.
                                                               -BABA


Ποια είναι η πραγματική βάση του ανθρώπου, ο οποίος στηρίζει την προσωπικότητά του και τον χαρακτήρα του στην δικαιοσύνη; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη. 

Αν εξαρτάτε τη ζωή σας από την δικαιοσύνη και την ορθή συμπεριφορά, τότε αυτό σίγουρα θα σας κάνει ευτυχισμένους και θα αυξάνει την ευτυχία σας. Η δικαιοσύνη μπορεί να σας απαλλάξει από το μίσος, που  αναπτύσσει ο άνθρωπος κατά των συνανθρώπων του. Δεν θα σας επιτρέψει να φουσκώνετε από υπεροψία, όταν ο άλλος υποφέρει και θλίβεται. Άραγε είναι δυνατό μια τέτοια κακοήθεια να σας δίνει αληθινή χαρά; Να θυμόσαστε ότι μπορείτε να νιώθετε ευτυχισμένοι, μόνο όταν όλοι είναι ευτυχισμένοι! Ο νους και η συνείδηση πρέπει να παραμένουν πιστά και να ακολουθούν το μονοπάτι της ευημερίας ολόκληρου του ανθρώπινου γένους. Η δικαιοσύνη λάμπει και ακτινοβολεί μόνο σ’ εκείνον τον άνθρωπο, ο οποίος προσφέρει σε όλους βοήθεια και δίνει χαρά. Ένας τέτοιος άνθρωπος δέχεται όχι μόνο την Χάρη του Κυρίου, αλλά και το μοναδικό προνόμιο να συγχωνευτεί και να συνυπάρξει απόλυτα μαζί Του. Οποτεδήποτε δίνετε ή παίρνετε οτιδήποτε από οποιονδήποτε, φροντίστε να μην ξεπερνάτε τα όρια που καθορίζει η  δικαιοσύνη. Μην αντιμαχόσαστε τις εντολές και τους κανόνες της δικαιοσύνης. Να υπακούτε πάντοτε στην δικαιοσύνη με την πίστη και την πεποίθηση ότι αυτό είναι ιερό χρέος σας. Να πλημμυρίζετε ακόμη και το ελάχιστο μέρος της ενέργειάς σας με την ουσία και την ευωδιά της δικαιοσύνης και να αγωνιζόσαστε για να προοδεύετε σε τούτον το δρόμο, όλο και πιο πολύ κάθε μέρα που περνά        

Πρωταρχικό σας καθήκον είναι να υπερασπιζόσαστε τις ανθρώπινες αξίες της αλήθειας, της δικαιοσύνης, της ειρήνης και της αγάπης.
                                                 -ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο