Radio

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What are the two internal enemies every spiritual aspirant must battle? Bhagawan explains and clarifies today.

These are the two chief enemies of every spiritual aspirant: Conceit (that you know everything) and Doubt (Is it or is it not). Simply decide to be firmly fixed in your reality. If that is pure, everything is pure. If that is true, everything is true. If you wear blue eyeglasses, you see only blue, even though Nature is resplendent with many colours. So too, if the world appears to you as full of differences, that is due only to the fault in you. If all appears as one love, that too is only your love. The feelings within you, is the cause in both situations. The question that may arise next is whether the Lord has faults, for He too identifies faults. The Lord only searches for goodness in a devotee, not faults and sins. Your assessment of the Lord is dependent on your feelings. The Lord showers grace on those endowed with righteousness, irrespective of race, wealth and gender.

- Prema Vahini, Ch 46. 

Develop righteousness. Live and act in joy and love. You will attain salvation without fail.
                                                     -BABA



Ποιοι είναι οι δυο εσωτερικοί εχθροί που κάθε πνευματικός αναζητητής οφείλει να αντιμάχεται; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα και μας το αποσαφηνίζει.

Δυο είναι οι κύριοι εχθροί κάθε πνευματικού αναζητητή: η Αλαζονεία (η αντίληψη ότι γνωρίζετε τα πάντα) και η Αμφιβολία ( η αντίληψη που σας κάνει να σκεπτόσαστε  αν τα πράγματα είναι έτσι ή όχι). Απλά φροντίστε να παραμένετε αμετακίνητοι στην πραγματικότητά σας. Αν αυτή η πραγματικότητα είναι αγνή, τότε τα πάντα θα είναι αγνά. Αν είναι αληθινή, τότε τα πάντα θα είναι αληθινά. Αν φοράτε γυαλιά με χρώμα μπλε, τότε όλα θα τα βλέπετε σε χρώμα μπλε, παρά το γεγονός ότι η Φύση είναι περίλαμπρα στολισμένη με πλήθος από χρώματα. Κατ’ ανάλογο τρόπο, αν ο κόσμος σας φαίνεται ότι είναι γεμάτος από διαφορές, αυτό οφείλεται αποκλειστικά στο λάθος που βρίσκεται μέσα σας. Αν τα πάντα σας φαίνονται σαν μια αγάπη, τότε και αυτό δεν είναι παρά η δική σας αγάπη. Τα αισθήματα μέσα σας είναι η αιτία των δυο αυτών καταστάσεων. Η ερώτηση που μπορεί να ανακύψει στη συνέχεια είναι αν και ο Κύριος κάνει λάθη, αφού και Αυτός διαπιστώνει τα λάθη που βλέπει. Ο Κύριος αναζητεί στον πιστό Του μόνο την καλοσύνη – δεν αναζητεί λάθη και αμαρτήματα. Η εκτίμησή σας για τον Κύριο εξαρτάται από τα αισθήματά σας. Ο Κύριος κατακλύζει με χάρη εκείνους που είναι προικισμένοι με την Θεία Δικαιοσύνη, ανεξάρτητα από την φυλή στην οποία ανήκουν, από τον πλούτο που διαθέτουν και από το φύλο τους. 

Να καλλιεργείτε και να αναπτύσσετε την δικαιοσύνη. Να ζείτε και να λειτουργείτε μέσα στη χαρά και την αγάπη. Κατ’ αυτό τον τρόπο, οπωσδήποτε θα σωθείτε.
                                                                                 -ΒΑΒΑ  



Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο