Radio

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the barometer to test one’s progress spiritually? Bhagawan lovingly explains to us in crystal clear terms today

Look at the fish! Living as it does perpetually in water, has it rid itself of its foul smell to any extent? No. Inclinations (vasanas) won’t disappear as long as one’s heart is full of the illusion of egotism, even if one is immersed in many heart-purifying spiritual disciplines. If you really want to get rid of the feeling of “I” and “mine”, you must transform yourself and worship the Lord (Hari), without any likes and dislikes. Just as light and darkness can never coexist at the same place, love and hatred can’t coexist in the same heart. You experience joy and misery through the ear. Therefore as a spiritual aspirant, avoid the cruel arrows of hard words. Instead use sweet, pleasant and soft words suffused with truth. Speaking softly by adding falsehood will bring you misery. You can recognise a true spiritual aspirant through their good qualities.

- Prema Vahini, Ch 43.

A true spiritual aspirant will use only very soft, sweet, true and pleasant words.
                                           -BABA



Ποιο είναι το βαρόμετρο με το οποίο θα ελέγξουμε την πνευματική πρόοδο του ανθρώπου; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με αγάπη και με απόλυτη σαφήνεια.

Κοιτάξτε το ψάρι! Ζώντας,  όπως του συμβαίνει, συνεχώς μέσα στο νερό, έχει κατορθώσει να ξεπλυθεί, να απαλλαγεί, σε οποιονδήποτε βαθμό, από την βρώμικη μυρουδιά του; Όχι. Οι τάσεις ή οι κλίσεις του ανθρώπου δεν εξαφανίζονται για όσο διάστημα η καρδιά του είναι βυθισμένη στην ψευδαίσθηση του εγωισμού, ακόμη και αν χρησιμοποιεί εντατικά πνευματικές ασκήσεις, που εξαγνίζουν την καρδιά του. Αν πραγματικά θέλετε να απαλλαγείτε από την αίσθηση του «εγώ» και του «δικό μου», τότε πρέπει να μεταμορφώσετε τον εαυτό σας και να λατρέψετε τον Κύριο, χωρίς να διατηρείτε καμία προτίμηση θετική ή αρνητική. Ακριβώς όπως το φώς και το σκότος δεν είναι ποτέ δυνατό να συνυπάρχουν στον ίδιο τόπο, έτσι και η αγάπη και το μίσος δεν μπορεί να συνυπάρχουν στην ίδια καρδιά. Βιώνετε την χαρά και την δυστυχία με την αίσθηση της ακοής. Συνεπώς, ως πνευματικοί αναζητητές, φροντίστε να αποφεύγετε τα οδυνηρά βέλη των σκληρών λόγων. Αντί των σκληρών λόγων, να χρησιμοποιείτε ευχάριστα και απαλά λόγια κατακλύζοντάς τα με αλήθεια. Αν μιλάτε απαλά προσθέτοντας στα λόγια σας ψέματα, αυτό θα σας οδηγήσει σε βάσανα και ταλαιπωρίες. Μπορείτε να αναγνωρίσετε τον αληθινό πνευματικό αναζητητή κρίνοντας με βάση τις καλές του ιδιότητες.  

Ο αληθινός πνευματικός αναζητητής χρησιμοποιεί λόγια που είναι αποκλειστικά και μόνο πολύ απαλά, γλυκά, αληθινά και ευχάριστα.
                                                    -ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο