Radio

Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


How can we illumine ourselves? Bhagawan lovingly inspires us today, so we may choose to follow it assiduously.

Temple worship, company of sages, adoration of the Lord and recital of His name - these are external sources of light. Meditation, austerity and reflection (dhyana, tapas and manana) — these are sources of inner illumination. Devoid of both, how can you experience the vision of divine glory? Once Tulsidas Goswami declared, “Do you require light inside the house as well as outside? If yes, then place the lamp on the doorstep!” So too, if you desire to experience the illumination of peace (shanti) within you and also spread it out, then place the name of the Lord on the tongue, which is the doorstep of your personality! The lamp on the tongue will not flicker, fade, or be put out by any storm. It will confer peace on you as well as on all whom you meet - in fact, the entire world.” Therefore, for your salvation, evoke the vision of the form with the Lord’s name on your tongue.

- - Dharma Vahini, Ch 12.

Keep the name of the Lord always radiant on your mind; it will keep the antics of the mind under control.
              -BABA



Πώς μπορούμε να κάνουμε τον εαυτό μας να ακτινοβολεί; Ο Μπάγκαβαν μας παρακινεί σήμερα με αγάπη να  αποφασίσουμε να μεριμνούμε επιμελώς για τον φωτισμό και την ακτινοβολία μας.

Η λατρεία που γίνεται στον ναό, η συναναστροφή με αγίους ανθρώπους, ο σεβασμός και η αφοσίωση προς τον Κύριο και η απαγγελία με επανάληψη του Αγίου Ονόματός Του – όλα αυτά είναι εξωτερικές πηγές φωτισμού. Ο διαλογισμός, η λιτότητα και ο στοχασμός του Θεού – αυτά είναι πηγές εσωτερικού φωτισμού. Στερημένοι καθώς είσαστε και από τις δυο αυτές πηγές φωτισμού, πώς είναι δυνατό να βιώσετε το όραμα της Δόξας του Θεού; Κάποτε ο Τούλσιντας Γκόσβαμι είπε αυτά τα λόγια: «Χρειαζόσαστε φως μέσα στο σπίτι όπως και έξω από το σπίτι; Αν είναι έτσι, τότε να τοποθετήσετε τη λυχνία με το φως στο κατώφλι του σπιτιού»! Έτσι και εσείς, αν επιθυμείτε να βιώσετε τον φωτισμό της ειρήνης μέσα σας και επίσης να τον ακτινοβολείτε στο περιβάλλον σας, τότε να πάρετε  το Όνομα του Κυρίου στη γλώσσα σας, η οποία είναι το κατώφλι της προσωπικότητάς σας! Η λυχνία στη γλώσσα σας δεν θα τρεμοσβήνει, δεν θα εξασθενίζει, ούτε θα σβήνει από οποιαδήποτε καταιγίδα. Θα χαρίζει ειρήνη σε εσάς καθώς και σε όλους όσους θα συναντάτε – και στην πραγματικότητα σε όλο τον κόσμο». Συνεπώς, για την σωτηρία σας, φροντίστε να φέρνετε στο νου σας το όραμα της μορφής του Κυρίου έχοντας στη γλώσσα σας το Άγιο  Όνομα Του.

Να έχετε πάντα στο νου σας ακτινοβόλο το Άγιο Όνομα του Κυρίου. Θα τηρεί υπό έλεγχο τις αστειότητες του νου.
                                   -ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο