Radio

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



How can we say that whatever happens is God’s doing? Especially when apparently unpleasant events happen in our lives? Bhagawan exhorts us with His sweet words today.

While struggling in the spiritual field, take on the Lord Himself as your protector. To instill courage in the child, the mother persuades it to walk a few steps and turns about, but she will never allow it to fall. If the child falters and is about to lose balance, she hurries from behind and catches it before it falls. The Lord too has His eyes fixed on the individual (jivi). He has in His hand the string of the kite, which is humanity. Sometimes He may give it a pull or push to loosen the hold; but whatever He does, be confident and carefree, for He is holding that string. This faith will harden into an innate desire (samskara) and will fill you with the essence of love (prema-rasa). The string is the bond of love and grace. You are the kite, bound to the Lord. Earn auspicious merit so the bond of love and grace is firm and grows.

- Prema Vahini, Ch 29

Why fear when I am here? Place your faith in Me. I shall guide you and guard you.
                                             -BABA



Πώς μπορούμε να λέμε ότι καθετί που συμβαίνει το κάνει ο Θεός; Ειδικά μάλιστα όταν στη ζωή μας συμβαίνουν γεγονότα που προφανώς είναι δυσάρεστα; Ο Μπάγκαβαν μας νουθετεί σήμερα με τα γλυκά λόγια Του.

Στον αγώνα που διεξάγετε στο πνευματικό πεδίο, πάρετε για προστάτη σας τον Ίδιο τον Κύριο. Για να εμπνεύσει θάρρος στο παιδί της, η μητέρα του το πείθει να κάνει περπατώντας λίγα βήματα ενώ εκείνη το αφήνει μένοντας πίσω, αλλά φροντίζει ώστε σίγουρα να μην πέσει. Αν το παιδί τρικλίσει και είναι έτοιμο να χάσει την ισορροπία του, η μητέρα σπεύδει από πίσω του και το πιάνει πριν πέσει. Και ο Κύριος παρομοίως έχει τα μάτια Του στυλωμένα στην εξατομικευμένη ψυχή. Κρατάει στο χέρι Του τον σπάγκο του χαρταετού, δηλαδή της ανθρωπότητας. Κάποτε μπορεί να τον τραβάει και να τον τεντώνει ή να τον χαλαρώνει, αλλ’ ό,τι και αν κάνει, να έχετε αυτοπεποίθηση και να παραμένετε  αμέριμνοι, γιατί τον σπάγκο τον κρατάει ο Κύριος. Αυτή η πίστη θα σταθεροποιηθεί, θα δυναμώσει και θα γίνει εσωτερική επιθυμία που θα σας πλημμυρίζει με το άρωμα της αγάπης. Ο σπάγκος είναι ο δεσμός της αγάπης και της χάρης του Θεού. Εσείς είσαστε ο χαρταετός, που είναι συνδεδεμένος με τον Θεό. Αγωνιστείτε για να αποκτήσετε πολύτιμες αρετές και ικανότητες ώστε ο δεσμός της αγάπης και της χάρης του Θεού να είναι σταθερός και να αυξάνει σε δύναμη.     

Αφού είμαι εδώ, γιατί φοβόσαστε; Στηρίξτε σ’ Εμένα την πίστη σας. Θα σας καθοδηγώ και θα σας προστατεύω.
                       -ΒΑΒΑ




 Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο