Radio

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the role we must accord to women's spiritual education and why? Bhagawan lovingly reinforces to us today.

Past, present, or future, women are the backbone of progress and the heart of the nation. In fact they are its very breath. Charged with holiness, they play the chief role in the dharma of life. No nation can be built without investing in the culture of its women. The world can be lifted to its pristine greatness only through women mastering the science of realisation of Reality (Atma-vidya). If a nation is to have lasting prosperity and peace, women must be trained through an educational system that emphasises moral conduct and moral qualities. Every woman must be able to understand the problems of the family, society and the countries. She must render such service and help as she can, within the limits of her resources and capacity, to the family, community and the country. The present downfall in moral standards and absence of social peace is due to the neglect of this aspect of women’s education.

Dharma Vahini, Ch 5

Every woman’s mission is to bring home the practice of righteousness and morality.
                                                      -BABA


Ποιο ρόλο πρέπει να δώσουμε στην πνευματική μόρφωση των γυναικών και γιατί; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας ενδυναμώνει σήμερα ηθικά.
 
Κατά το παρελθόν, το παρόν και στο μέλλον, οι γυναίκες ήταν είναι και θα είναι η σπονδυλικά στήλη της προόδου και η καρδιά του έθνους. Στην πραγματικότητα, οι γυναίκες είναι η ίδια η πνοή του έθνους. Πλημμυρισμένες με αγιότητα, παίζουν τον κύριο ρόλο στην  υποστήριξη του ντάρμα, δηλαδή της υποδειγματικής συμπεριφοράς στη ζωή. Κανένα έθνος δεν μπορεί να συγκροτηθεί και να αναπτυχθεί χωρίς να επενδύσει και να στηριχτεί στην καλλιέργεια που διαθέτουν οι γυναίκες. Ο κόσμος μπορεί να εξυψωθεί  και να φτάσει στο παλιό αγνό μεγαλείο του μόνο με τον ρόλο της γυναίκας, η οποία κατέχει τη γνώση της συνειδητοποίησης της Πραγματικότητας. Αν πρόκειται ένα έθνος να έχει διαρκή ευημερία και ειρήνη, τότε σ’ αυτό το έθνος οι γυναίκες πρέπει να εκπαιδευτούν από ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δίνει έμφαση στην ηθική συμπεριφορά και στις ηθικές αξίες. Κάθε γυναίκα πρέπει να είναι σε θέση να κατανοεί τα προβλήματα της οικογένειας, της κοινωνίας και της χώρας. Οφείλει να παρέχει τις υπηρεσίες και τη βοήθεια που μπορεί, προς την οικογένεια, την ευρύτερη κοινότητα και την χώρα της, μέσα στα όρια των μέσων που διαθέτει και των δυνατοτήτων της. Ο σημερινός ξεπεσμός και η παρακμή των ηθικών προτύπων και η απουσία της κοινωνικής ειρήνης οφείλονται στην παραμέληση αυτής της πλευράς της παιδείας που πρέπει να παρέχεται στη γυναίκα. 
 
Η αποστολή κάθε γυναίκας είναι να συμβάλει στην εφαρμογή της ορθής συμπεριφοράς και της ηθικής.
                                                                                           -ΒΑΒΑ 



Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο