Radio

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


How should devotion and surrender be expressed so as to earn God’s grace? Bhagawan directs us lovingly today.

The means of getting Divine grace are: Bhakti (devotion), Prapathi (surrender), Niyama (ethical discipline), Vicharana (enquiry) and Deeksha (determination). When you succeed in these tests, you will experience the grace of the Divine. Devotion should manifest itself in every action. Everything done out of love for God and as an offering to God becomes devotion. The devotee is filled with love and shares the love with all the others. The nine different forms of worship are only means to cultivate devotion. But the goal of all of them is to experience oneness with the Divine. Prapathi means total surrender - offering everything to the Divine. The sense of ego separates the individual from the Divine. When the individual offers everything to God, the barrier of ego is removed. Of all diseases to which man is prone, the disease arising from ahamkara (ego) is the most deadly. The only panacea for this disease is surrender to the Will of the Divine.

- Divine Discourse, Jan 21, 1988

To secure the grace of God one must adhere to right conduct and observe purity of thought, word and deed.
                                                                                                -BABA


Πώς πρέπει να εκφράζουμε την αφοσίωση και την παράδοσή μας στον Θεό, ώστε να εξασφαλίζουμε τη Θεία Χάρη; Ο Μπάγκαβαν μας καθοδηγεί σήμερα με αγάπη.
 
Τα μέσα που απαιτούνται, για να αξιωθούμε να δεχτούμε την Θεία Χάρη, είναι η Αφοσίωση στον Θεό, η Παράδοση στον Θεό, η Ηθική Πειθαρχία, η Πνευματική Έρευνα και η Αποφασιστικότητα. Όταν επιτύχετε σ’ αυτές τις δοκιμασίες, θα βιώσετε την Χάρη του Θεού. Η Αφοσίωση πρέπει να εκδηλώνεται σε κάθε πράξη σας. Καθετί που κάνει ο άνθρωπος ως εκδήλωση της αγάπης του για τον Θεό και ως προσφορά προς Αυτόν, γίνεται έργο αφοσίωσης. Ο αφοσιωμένος πιστός είναι πλημμυρισμένος από αγάπη και μοιράζεται την αγάπη του με όλους τους άλλους. Οι εννέα διαφορετικές μορφές λατρείας είναι απλά και μόνο τρόποι και μέσα για την καλλιέργεια της αφοσίωσης. Ο σκοπός όμως όλων αυτών των τρόπων είναι η βίωση της απόλυτης ενότητας με την Θεία Φύση. Παράδοση στο Θεό σημαίνει προσφορά των πάντων στον Θεό. Η αίσθηση του εγώ είναι εκείνη που διαχωρίζει και αποσυνδέει το μεμονωμένο άτομο από τον Θεό. Όταν ο εξατομικευμένος άνθρωπος προσφέρει τα πάντα στον Θεό, τότε το εμπόδιο, που παρεμβάλλει το εγώ, απομακρύνεται. Από όλες τις ασθένειες, στις οποίες ο άνθρωπος είναι επιρρεπής και ευάλωτος, η πιο φονική είναι η αρρώστια του εγωισμού. Η μόνη πανάκεια, γι’ αυτή την αρρώστια είναι η παράδοση στο Θέλημα του Θεού.     
 
Για να εξασφαλίσει ο άνθρωπος την χάρη του Θεού πρέπει να αφοσιωθεί απολύτως στην ορθή συμπεριφορά και να είναι αγνός στις σκέψεις, στα λόγια και στις πράξεις.
                                                                                                 -ΒΑΒΑ





 Source: SAI INSPIRES


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο