Radio

Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the Truth we must all strive to recognise and live by? Bhagawan clearly explains to us today.

Uttering the truth is easy. But indulging in falsehood is a tortuous process. One has to take a lot of trouble to cover up one lie with more lies. Hence it is said: Speak the truth, speak what is pleasing, do not utter truth that is unpleasant (Sathyam brooyath; priyam brooyath; na brooyath Sathyam Apriyam). God is the embodiment of Truth. Truth is the foundation of the universe. This transcendental changeless Truth is beyond mind, speech and the categories of time and space. Vedanta has described it as ‘Ritam’. Live up to this Truth. Internalize the fact that the Lord is present in everyone. Only when you recognise the omnipresence of the Divine, will you easily experience the Divine. Hence from today give up swartha (selfishness), turn your mind towards the Supreme (Parartha), lead a life of Truth (Yadartha) and sanctify your lives. If you earn the love of God even to the slightest extent, you will experience infinite joy.

- Divine Discourse, Sep 15, 1988

Believe that God resides in all beings. Speak such words as would spread goodness, truth and beauty.
                                                                                            -BABA


Ποια είναι η Αλήθεια, που όλοι πρέπει να αγωνιζόμαστε για να την αναγνωρίσουμε και να ρυθμίζουμε τη ζωή μας σύμφωνα με αυτήν; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα με σαφήνεια. 

 Είναι εύκολο να λέτε την αλήθεια. Αλλ’ είναι στρεβλός τρόπος ζωής να επιτρέπετε στον εαυτό σας την ευχαρίστηση να ζει μέσα στο ψέμα. Ο άνθρωπος αντιμετωπίζει μεγάλα προβλήματα αν πρέπει να αποκρύπτει ένα ψέμα λέγοντας περισσότερα. Γι αυτό το λόγο ακούτε να λέγεται: Να λέτε την αλήθεια, να λέτε αυτό που είναι ευχάριστο, να μην λέτε την αλήθεια που δυσαρεστεί και πικραίνει. Ο Θεός είναι η ενσάρκωση της Αλήθειας. Η Αλήθεια είναι το θεμέλιο του σύμπαντος. Αυτή την  υπερβατική και αμετάβλητη αλήθεια δεν την φτάνει ο νους και ο λόγος του ανθρώπου και δεν την αφορούν οι διακρίσεις του χρόνου και του χώρου. Η Βεντάντα την περιγράφει ως «Ritam», δηλαδή ως «Θεϊκή Αλήθεια». Να ζείτε σύμφωνα με αυτή την Αλήθεια. Να κάνετε εσωτερικό κτήμα σας το γεγονός ότι ο Κύριος είναι παρών μέσα στον καθένα. Μόνο όταν αναγνωρίσετε την πανταχού παρουσία του Θεού, θα βιώσετε εύκολα τον Θεό. Συνεπώς, από σήμερα φροντίστε να απαλλαγείτε από τον εγωισμό, να στρέψτε τον νου σας προς τον Υπέρτατο Κύριο, να ζείτε σύμφωνα με την Αλήθεια, και να καθαγιάζετε τη ζωή σας. Αν κερδίσετε την αγάπη του Θεού, έστω και κατ’ ελάχιστο, θα βιώσετε απροσμέτρητη αγαλλίαση.    

 Να πιστεύετε ότι ο Θεός κατοικεί μέσα σε όλα τα όντα. Να λέτε τέτοια λόγια ώστε να σκορπίζουν παντού καλοσύνη, αλήθεια και ομορφιά.
                                                             -ΒΑΒΑ




 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο