Radio

Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is true realization? How can we attain it? Bhagawan lovingly makes it crystal clear for us today

Every being is an embodiment of the Divine. True human relationship can grow only when this truth is recognised. The first stage is where you recognise, ‘I am in the Light.’ Next is when you know, ‘The Light is in me,’ and finally you realise, ‘I am the Light.’ ‘I’ represents love and light which connotes Supreme Wisdom (Jnana). When love and light unite, there is Realisation. The path of devotion is easier than the path of wisdom. Love should come from within, not forced from outside. Develop spontaneous love. The attitude of petitioning to God for favours should be given up. Love of God should not be based on quid pro quo, seeking favours in exchange for prayers and offerings to God. Place your faith in God and do your duty to the best of your ability. Saturate yourself with love and share it with all.

- Divine Discourse, Sep 15, 1988

Realize that true happiness is attained only when you achieve union with God.
                                              -BABA


Ποια είναι η αληθινή πραγμάτωση, η αληθινή συνειδητοποίηση; Πώς μπορούμε να φτάσουμε σ’ αυτήν; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το κάνει σήμερα απολύτως σαφές. 
 
Κάθε πλάσμα είναι ενσάρκωση του Θεού. Η αληθινή σχέση μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να αναπτυχθεί μόνο όταν ο κόσμος αναγνωρίσει αυτή την  αλήθεια. Το πρώτο στάδιο αυτής της αναγνώρισης είναι εκείνο στο οποίο δηλώνετε: «Εγώ βρίσκομαι μέσα στο Φως». Το επόμενο στάδιο είναι εκείνο στο οποίο αποκτάτε τη γνώση και δηλώνετε: «Το Φως βρίσκεται μέσα μου». Και τελικά συνειδητοποιείτε ότι: «Εγώ είμαι το Φως». Στο σημείο αυτό η λέξη «Εγώ» αντιπροσωπεύει την αγάπη, και η λέξη «Φως» σημαίνει την Υπέρτατη Γνώση. Όταν η αγάπη και το φως ενωθούν, τότε προκύπτει η Πραγμάτωση, η Συνειδητοποίηση. Το μονοπάτι της αφοσίωσης είναι ευκολότερο από το μονοπάτι της σοφίας. Η Αγάπη πρέπει να προέρχεται εκ των έσω, από τον εσωτερικό κόσμο. Δεν πρέπει να επιβάλλεται εκ των έξω, από τον εξωτερικό κόσμο. Να καλλιεργείτε και να αναπτύσσετε την αγάπη που εκδηλώνεται αυτόματα, χωρίς υπολογισμό. Πρέπει να εγκαταλείψετε την συμπεριφορά του ανθρώπου που παρακαλάει τον Θεό για να του κάνει χάρες. Η Αγάπη προς τον Θεό δεν πρέπει να βασίζεται στην αντιπαροχή, δηλαδή να ζητάτε χάρες σε αντάλλαγμα για τις προσευχές και τις προσφορές που κάνετε προς τον Θεό. Να προσφέρετε την πίστη σας στον Θεό και να κάνετε το καθήκον σας όσο πιο καλά το επιτρέπουν οι δυνάμεις σας. Να πλημμυρίζετε τον εαυτό σας με αγάπη και να την μοιραζόσαστε με όλους.

 Να συνειδητοποιήσετε ότι η αληθινή ευτυχία επιτυγχάνεται μόνο όταν κατορθώσετε να ενωθείτε με τον Θεό.
                 -ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο