Radio

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



Why should we refine our every thought, word and deed? Bhagawan clearly explains the benefits to us today.

Study of books alone will not enhance your capability; they will merely provide you with superficial or bookish knowledge. This obviously is not enough. Real capability and strength come by tapping the Inner Power latent in you. All that is outside is artificial. Real truth and power are both inside, in your heart. It is the heart that must be strengthened, but, unaware of this fact, people become furiously active in the external world, only to get lost there. There are many types of food catering to the needs of the gross body but what about food for the heart? That food can be obtained only when you turn your head toward God. You must understand the subtle linkages here – food, head, and God. Thus, along with the acquisition of worldly knowledge, you must also give importance to culture and refinement.

- Divine Discourse, May 25, 2000

For sacred thoughts and sacred deeds sacred food is essential.
                  -BABA


Γιατί πρέπει να εξαγνίζουμε καθεμιά από τις σκέψεις μας, καθένα από τα λόγια μας και καθεμιά από τις πράξεις μας; Ο Μπάγκαβαν μας εξηγεί σήμερα με σαφήνεια τα οφέλη που προκύπτουν από αυτόν τον εξαγνισμό.  

 Μόνη της η μελέτη βιβλίων δεν αρκεί για να αυξήσει και να βελτιώσει τις ικανότητές σας, τα ουσιαστικά σας προσόντα. Απλά σας παρέχει επιφανειακή γνώση, αυτό που ονομάζουμε γνώση του βιβλίου. Και μια τέτοια γνώση προφανώς δεν είναι αρκετή. Η αληθινή ικανότητα και δύναμη του ανθρώπου προκύπτει από την επικοινωνία του με την Εσωτερική Δύναμη που κρύβεται μέσα του και βασίζεται στην άντληση από τα αποθέματα αυτής της Δύναμης. Καθετί του εξωτερικού κόσμου είναι τεχνητό. Τόσο η πραγματική αλήθεια όσο και η πραγματική δύναμη βρίσκονται μέσα σας, και είναι στην καρδιά σας. Η καρδιά πρέπει να ενδυναμωθεί, αλλά από άγνοια αυτού του γεγονότος, οι άνθρωποι επιδίδονται αχαλίνωτα σε δραστηριότητες του εξωτερικού κόσμου, μόνο και μόνο για να χαθούν μέσα σ’ αυτές. Υπάρχουν πολλά είδη τροφής που ικανοποιούν τις ανάγκες του χονδροειδούς υλικού σώματος, αλλά πώς αντιμετωπίζονται οι διατροφικές ανάγκες της καρδιάς; Η τροφή της καρδιάς είναι δυνατό να ληφθεί μόνο όταν στρέφετε την κεφαλή σας προς τον Θεό. Πρέπει να κατανοήσετε τις λεπτοφυείς συνδέσεις που ισχύουν στην περίπτωση αυτή – δηλαδή πρέπει να κατανοήσετε την έννοια της τροφής, την έννοια της κεφαλής και την έννοια του Θεού. Έτσι, μαζί με την απόκτηση της εγκόσμιας γνώσης, οφείλετε να δώσετε σημασία και βαρύτητα στην πνευματική καλλιέργεια και στον εξαγνισμό.     
 
Για να αναπτύσσουμε καθαγιασμένες σκέψεις και να επιτελούμε καθαγιασμένες πράξεις, ουσιαστική προϋπόθεση είναι να αναλώνουμε καθαγιασμένη τροφή.
           -ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο