Radio

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What should be the primary objective on our minds when we pray? How will a person with selfless love be? Bhagawan reminds us today

An unfortunate sign of the Kali age is that everyone goes to a temple or place of worship only to get trivial benefits. If you can win over the Lord Himself, what is beyond your reach? Sage Tyagaraja clearly declared, "Rama, if only I have Your grace (anugraha) no planets (navagrahas) can do any harm." The fortitude derived from love of the Lord, endows you with self-confidence. Self-confidence generates an immense internal power. Everyone must develop this power. Develop this self-confidence so that you can experience Atma-Ananda (bliss of the Self). The person filled with love of the Lord has great peace of mind, is pure at heart and is unruffled by any adverse circumstances, failures or losses. Love must be free from feelings of expectation. Love which arises out of a desire for something in return is not true love. Develop totally selfless and motiveless love.

- Divine Discourse, 9 Oct 1989. 

Where there is confidence there is love, where there is love, there is peace.
                                      -BABA


Ποιον αντικειμενικό σκοπό πρέπει να έχουμε στο νου μας όταν προσευχόμαστε; Πώς θα είναι ο άνθρωπος που έχει ανιδιοτελή αγάπη; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα.

 Ένα σημάδι στην εποχή Κάλι, που φανερώνει δυστυχία, είναι ότι όλοι πηγαίνουν σε κάποιο ναό ή σε κάποιο τόπο προσευχής, για να αποκομίσουν μόνο ασήμαντα οφέλη. Αν μπορείτε να κατακτήσετε τον Ίδιο τον Κύριο, τότε υπάρχει τίποτε που δεν μπορείτε να το επιτύχετε; Ο σοφός Τιαγκαράτζα δήλωσε με σαφήνεια: «Ράμα, αν διαθέτω και μόνο την Χάρη Σου, τότε κανένας από τους πλανήτες δεν θα μπορεί να μου προκαλέσει οποιοδήποτε κακό». Το ψυχικό σθένος που αντλείτε από την αγάπη του Κυρίου, σας προικίζει με Αυτό-πεποίθηση. Η Αυτό-πεποίθηση ενεργοποιεί μέσα σας μια τεράστια εσωτερική δύναμη. Ο καθένας σας οφείλει να αναπτύξει αυτή τη δύναμη. Να αναπτύξετε τούτη την Αυτό-πεποίθηση ώστε έτσι να βιώσετε την Ευδαιμονία που εμπνέει και χαρίζει ο Υπέρτατος Εαυτός. Ο άνθρωπος, που είναι πλημμυρισμένος από την αγάπη του Θεού, διαθέτει μέγιστη ειρήνη στο νου του, έχει αγνότητα στην καρδιά του και παραμένει ανεπηρέαστος από την ταραχή που προκαλούν οι εναντίες και αντίξοες συνθήκες, οι αποτυχίες και οι ζημιές. Η αγάπη πρέπει να είναι απαλλαγμένη από την αίσθηση της προσδοκίας καρπού. Η αγάπη που εκπηγάζει από την επιθυμία για κάποια ανταπόδοση, αυτή η αγάπη δεν είναι αληθινή. Να αναπτύξετε σήμερα κιόλας ανιδιοτελή αγάπη που δεν έχει την αφετηρία της σε κανένα κίνητρο.      


Όπου υπάρχει εμπιστοσύνη εκεί υπάρχει αγάπη, όπου υπάρχει αγάπη, εκεί υπάρχει ειρήνη.
                                                                     -ΒΑΒΑ




 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο