Radio

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Why is it supremely important to understand and appreciate unity of faiths? Bhagawan lovingly reminds us today

Since many separate religions have spread worldwide, they have lost fraternal feelings and thereby have suffered in validity. There is an urgent need for harmony. The principle of harmonizing is the very heart of all religions and faiths. The principles of coordination and reconciliation must be expanded and expounded. Though religions have separate names and distinct doctrines, in essence, all are one emphasising a common core. The experience and wisdom of great seers who have unveiled the mystery of the cosmos and their feelings of universal love are not appreciated, accepted, and respected. The same God is extolled and adored in various names through varied ceremonial rituals. In every age, in every race, God sent prophets to establish peace and goodwill. All great people are images of God. They form one single caste in the realm of God; they belong to one nation, the Divine Fellowship.

- Sutra Vahini, Ch 2

Honour all religions. Each is a pathway to God.
                                                                                         -BABA


Γιατί είναι πάρα πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε την ενότητα όλων των θρησκειών και να της δώσουμε την ιδιαίτερη σημασία που έχει; Ο Μπάγκαβαν μας το υπενθυμίζει σήμερα με αγάπη.

Από τότε που πολλές χωριστές θρησκείες απλώθηκαν σε όλο τον κόσμο, έχασαν τα αισθήματα της αδελφοσύνης και έτσι πάσχουν πια από έλλειψη κύρους. Χρειάζεται επειγόντως να επικρατήσει αρμονία. Η ηθική αρχή που καθιερώνει την αρμονία είναι η ίδια η καρδιά όλων των θρησκειών και όλων των δογμάτων. Οι κανόνες της εναρμόνισης, του συντονισμού και της συμφιλίωσης στον κόσμο πρέπει να επεκταθούν και να αναπτυχθούν. Παρά το γεγονός ότι οι θρησκείες έχουν διαφορετικά ονόματα και διακεκριμένα δόγματα, κατ’ ουσία όλες τους είναι ένα και έχουν κοινό πυρήνα. Η εμπειρία και η σοφία των μεγάλων οραματιστών και προφητών έχουν αποκαλύψει το μυστήριο του κοσμικού σύμπαντος, αλλά τα αισθήματά τους για γενικευμένη και πανανθρώπινη αγάπη δεν εκτιμώνται και  δεν γίνονται αποδεκτά και σεβαστά. Ο ίδιος Θεός δοξάζεται και λατρεύεται με διαφορετικά ονόματα και με ποικίλες λατρευτικές τελετουργίες. Σε κάθε εποχή, σε κάθε φυλή, ο Θεός απέστειλε προφήτες για να καθιερώσουν την κοινή ειρήνη και την καλοσύνη. Όλοι οι μεγάλοι και υψηλής ευγένειας άνθρωποι είναι εικόνες του Θεού. Αποτελούν μια ομάδα στο βασίλειο του Θεού. Απαρτίζουν ένα έθνος, την Θεία Αδελφότητα.   
 
Να τιμάτε όλες τις θρησκείες. Καθεμιά τους είναι δρόμος από τον οποίο διέρχεται ο άνθρωπος ενώ πορεύεται προς τον Θεό.
                           -ΒΑΒΑ




Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο