Radio

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Wherever we may be how can we experience God? Bhagawan clearly assures us of the way to experience His presence.

God is not found separately in a temple or in an ashram. Truth is God. Love is God. Dharma is God. When you worship God by following these principles, He will manifest Himself then and there. Do not doubt this. Love God wholeheartedly. Pray to God and make friends with Him. You can achieve anything if you have God as your friend. Learn today to fill your heart with love and adorn your hand with the ornament of sacrifice. Sacrifice is the jewel for the hands. Truth is the necklace one should wear. You must develop the habit of adorning these jewels. Develop divine love and foster peace in the country. Pray with a broad feeling: Loka samastha sukhino bhavantu (May the whole world be happy)! Start every day with this prayer. Then, you will lead a blissful and peaceful life which is full of enthusiasm. Love God and make friendship with Him, and you are bound to be successful in all your endeavours.

 - Divine Discourse, 18 Mar 1999. 

Just as there is butter in milk, fragrance in flower, tasty juice in the fruit and fire in wood, there is Divinity in the vast universe.
                   -BABA


Όπου και αν βρεθούμε, πώς μπορούμε να βιώσουμε την παρουσία του Θεού; Ο Μπάγκαβαν μας διαβεβαιώνει με σαφήνεια για τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να βιώσουμε την παρουσία Του.
 
Ο Θεός δεν βρίσκεται ως κάτι το χωριστό σε κάποιον ναό ή σε κάποιον χώρο πνευματικού προσκυνήματος. Η Αλήθεια είναι Θεός. Η Αγάπη είναι Θεός. Ο Θείος και ο Φυσικός Νόμος και η καλή συμπεριφορά είναι Θεός. Όταν και όπου λατρεύετε τον Θεό ακολουθώντας και εφαρμόζοντας τούτες τις Αρχές, ο Θεός θα εκδηλώσει τον Εαυτό Του και θα φανερωθεί εκείνη ακριβώς τη στιγμή και σ’ εκείνο τον τόπο. Μην αμφιβάλετε γι’ αυτό. Να αγαπάτε τον Θεό με όλη σας την καρδιά. Να προσευχόσαστε στον Θεό και να εκδηλώνετε την φιλία σας προς Αυτόν. Έχοντας τον Θεό φίλο σας, μπορείτε να κατορθώσετε τα πάντα. Μάθετε από σήμερα να πλημμυρίζετε την καρδιά σας με αγάπη και να στολίζετε τα χέρια σας με το κόσμημα των πράξεων της θυσίας. Η θυσία είναι το κόσμημα που ταιριάζει στα χέρια σας. Αλήθεια είναι το περιδέραιο που πρέπει να φοράει ο άνθρωπος. Πρέπει να καλλιεργείτε και να αναπτύσσετε την συνήθεια να ομορφαίνετε τον εαυτό σας στολίζοντάς τον με αυτά τα στολίδια. Να καλλιεργείτε την Θεία Αγάπη και να φροντίζετε για την ειρήνη της χώρας. Να προσευχόσαστε από τα βάθη ολόκληρης της μεγάλης καρδιάς σας λέγοντας: Μακάρι τα πάντα στον κόσμο να είναι ευτυχισμένα! Να ξεκινάτε την κάθε ημέρα σας κάνοντας αυτή την προσευχή. Κατόπιν αυτού θα ζείτε μια ζωή γεμάτη ευδαιμονία και ειρήνη, μια ζωή γεμάτη ενθουσιασμό. Να αγαπάτε τον Θεό και να αναπτύσσετε μεγάλη φιλία μαζί Του. Τότε σίγουρα όλα τα έργα σας και οι προσπάθειές σας θα στέφονται από επιτυχία.      

Ακριβώς όπως υπάρχει βούτυρο μέσα στο γάλα, ευωδιά μέσα στο άνθος, γευστικός χυμός μέσα στο φρούτο και φωτιά μέσα στο ξύλο, υπάρχει και η Θεία Φύση μέσα στο απέραντο σύμπαν.
                                     -ΒΑΒΑ    





 Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο