Radio

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY



Σκέψη της ημέρας


What can we do to get rid of ego within us? Why is it important to remove this ego? Bhagawan, Our Loving Master, clearly explains to us today.

In everything you do, speak and act truthfully, using all the strength and talent you are endowed with. At first, you might fail in this and encounter difficulties and sufferings. But ultimately, by virtue of your behaviour, you are bound to succeed, and achieve victory and bliss. A person who is a genuine vehicle of power can be recognised by the characteristics of truth, kindness, love, patience, forbearance and gratefulness. Wherever these reside, ego (ahamkara) cannot subsist. Therefore, seek to develop these. The effulgence of the Divine (Atma) is obscured by ego. When ego is destroyed, all troubles end, all discontents vanish, and bliss is attained. Just as the Sun is obscured by mist, so the feeling of ego hides eternal bliss. Even if the eyes are open, a piece of cloth can prevent vision from functioning effectively and usefully. So too, the screen of selfishness prevents one from seeing God, who is nearest to you.

- Prema Vahini, Ch 14.

However you are, you are Mine. I will never give you up. Wherever you are, you are near Me. You cannot go beyond My reach.
                                 -BABA


Τί μπορούμε να κάνουμε για να απαλλαγούμε από τον εγωισμό που έχουμε μέσα μας; Γιατί είναι σημαντικό να εξαλείψουμε τον εγωισμό; Ο Μπάγκαβαν, ο Αγαπημένος μας Κύριος, μας το εξηγεί σήμερα με σαφήνεια.

Με οτιδήποτε και αν ασχολείστε, να μιλάτε και να ενεργείτε με βάση την αλήθεια, χρησιμοποιώντας όλη τη δύναμη και τα χαρίσματα με τα οποία έχετε προικισθεί. Στην αρχή, μπορεί να αποτύχετε σ’ αυτή την προσπάθεια, και ίσως  αντιμετωπίσετε δυσκολίες και βάσανα. Αλλά τελικά, λόγω της συμπεριφοράς σας, είναι σίγουρο ότι θα πετύχετε και έτσι θα φτάσετε στη νίκη και την ευδαιμονία. Τον άνθρωπο, που είναι ένα γνήσιο όχημα δύναμης, μπορείτε να τον διακρίνετε και να τον αναγνωρίσετε από τα χαρακτηριστικά του γνωρίσματα της αλήθειας, της ευγένειας, της αγάπης, της υπομονής, της ανεκτικότητας και της ευγνωμοσύνης. Οπουδήποτε βρίσκονται αυτά τα γνωρίσματα, εκεί δεν μπορεί να υπάρξει εγωισμός. Συνεπώς, να επιζητείτε την καλλιέργεια αυτών των χαρακτηριστικών γνωρισμάτων. Η ακτινοβολία και η λαμπρότητα της Θείας Φύσης σκιάζεται και σκοτεινιάζει από τον εγωισμό. Όταν ο εγωισμός εξαλειφθεί, όλα τα προβλήματα παύουν, οι δυσαρέσκειες αφανίζονται και η ευδαιμονία επιτυγχάνεται. Ακριβώς όπως ο Ήλιος σκοτεινιάζει από την ομίχλη, έτσι και το συναίσθημα του εγωισμού αποκρύπτει την εσωτερική ευδαιμονία. Ακόμη και αν τα μάτια παραμένουν ανοιχτά, ένα κομμάτι από ύφασμα μπορεί να παρεμποδίσει την όραση να λειτουργήσει αποτελεσματικά και επωφελώς. Κατ’ ανάλογο τρόπο, το παραπέτασμα του εγωισμού δεν αφήνει τον άνθρωπο να δει τον Θεό, που βρίσκεται πάρα πολύ κοντά σας.    
 
Όπως και αν είσαστε, είσαστε δικοί Μου. Δεν θα σας εγκαταλείψω ποτέ. Όπου και αν βρισκόσαστε, είσαστε κοντά Μου. Δεν μπορείτε να πάτε πιο μακρά από εκεί όπου μπορώ να φτάσω.
                                            -ΒΑΒΑ




 Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο