Radio

Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



What is the secret to win the game of life? How should we enjoy this game of life? Bhagawan lovingly explains to us today.

When rains come, earth and sky are one in the sheety downpour. It is indeed a beautiful and inspiring scene, an imagery by which creation itself is teaching you to become one with the Creator. Learn three lessons: the impermanence of created things, your role as a servant, and God as the Master. The game called life is played with these - the process of creation, the created, the Creator. Rejoice that the Lord continues to place in your hands newer ways to serve Him and exult in the chance you receive. This attitude will give you immeasurable joy; to lead a life suffused with this joy is indeed bliss. Whatever is done from sunrise to sunset must be consecrated, as if it is the worship of the Lord. Just as care is taken to pluck only fresh flowers and to keep them clean and unfaded, so too, continuous and persistent effort should be made to perform deeds that are pure and unsullied.

- Prema Vahini

The one with noble qualities of purity, patience and perseverance is verily God.
                                                   -BABA


Ποιο είναι το μυστικό για να κερδίσουμε το παιχνίδι της ζωής; Πώς πρέπει να απολαμβάνουμε και να χαιρόμαστε αυτό το παιχνίδι; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το εξηγεί σήμερα.
 Όταν έρχονται οι βροχές, ο ουρανός και η γη γίνονται ένα με τη νεροποντή που πέφτει σαν σεντόνι. Είναι πραγματικά μια όμορφη σκηνή που εμπνέει. Είναι μια ονειροπόληση με την οποία η ίδια η δημιουργία σας διδάσκει να συνενωθείτε απολύτως με τον Δημιουργό. Να διδαχθείτε τούτα τα τρία μαθήματα: την προσωρινότητα των δημιουργημάτων, τον ρόλο σας ως υπηρέτη, και τον Θεό ως Άρχοντα και Κύριο. Το παιχνίδι που το λέμε ζωή, παίζεται με τούτα τα στοιχεία- δηλαδή με την διαδικασία της δημιουργίας, με τα δημιουργήματα που προκύπτουν από αυτή τη διαδικασία και με τον Δημιουργό. Χαρείτε και πανηγυρίσετε που ο Κύριος εξακολουθεί να βάζει στα χέρια σας νέους τρόπους για να Τον υπηρετήσετε και να Τον εξυμνήσετε γι’ αυτή την ευκαιρία που σας προσφέρει. Αυτή η συμπεριφορά σας θα σας δώσει απέραντη χαρά. Είναι πραγματική ευδαιμονία να ζείτε τη ζωή σας πλημμυρισμένη με αυτή τη χαρά. Ό,τι και αν γίνεται από την ανατολή ως τη δύση του ήλιου πρέπει να καθαγιάζεται σαν να επρόκειτο για λατρεία που την προσφέρετε στον Θεό. Ακριβώς όπως φροντίζετε ώστε να κόβετε μόνο φρέσκα λουλούδια και να τα διατηρείτε καθαρά και αμάραντα, έτσι πρέπει και να καταβάλλετε συνεχή και επίμονη προσπάθεια για να κάνετε πράξεις που είναι αγνές και αμόλυντες.

 Εκείνος που διαθέτει τις εξαίρετες ιδιότητες της αγνότητας, της υπομονής και της καρτερικότητας είναι στ’ αλήθεια Θεός.  
            -ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο