Radio

Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the key to joy and bliss in our lives? Bhagawan lovingly explains the secret to us today.

When we keep valuable things in a box, we lock the box and keep the key safely with us. If we lose the key or forget where we stored it, we cannot retrieve the valuables when we need them most. So too, in this human body, we need a key to get the treasure of knowledge and bliss. Shankaracharya refers to this as the key of devotion (bhakti). When you use the key of devotion and turn it on the side of detachment, you will easily open the door of knowledge and bliss. But, if the key of devotion is turned in the wrong direction, away from detachment and towards attachment, you will not be able to open the treasure-chest. Therefore, either for detachment or for attachment, this key of devotion which is between the two is important, and you should protect it. It will be possible for you to have this devotion when you have faith in God.

Summer Showers in Brindavan, Ch. 3, 22-May-1973

Devotion requires you to utilize your mind, speech and body to worship the Lord.
                                                 -BABA


Ποιο είναι το κλειδί για να εξασφαλίσουμε την χαρά και την ευδαιμονία στη ζωή μας; Ο Μπάγκαβαν μας εξηγεί αυτό το μυστικό με αγάπη. 
 
Όταν φυλάμε πολύτιμα πράγματα μέσα σε ένα κουτί, κλειδώνουμε αυτό το κουτί και κρατούμε το κλειδί για ασφάλεια μαζί μας. Αν χάσουμε το κλειδί ή ξεχάσουμε πού το τοποθετήσαμε, τότε δεν μπορούμε να ξαναπάρουμε τα πολύτιμα πράγματά μας, όταν θα τα χρειαζόμαστε επειγόντως και πάρα πολύ. Κατ’ ανάλογο τρόπο, χρειαζόμαστε κάποιο κλειδί, για να παραλάβουμε τον θησαυρό της γνώσης και της ευδαιμονίας, μέσα από τούτο το ανθρώπινο σώμα. Ο Σανκαρατσάρια αναφέρεται σε τούτο το κλειδί και το ονομάζει κλειδί της αφοσίωσης. Όταν χρησιμοποιείτε το κλειδί της αφοσίωσης και το στρέφετε προς την πλευρά της παραίτησης από την προσκόλληση, τότε εύκολα θα ανοίξετε την πόρτα της γνώσης και της ευδαιμονίας.  Αλλά, αν το κλειδί της αφοσίωσης στραφεί προς την λανθασμένη κατεύθυνση, δηλαδή προς την προσκόλληση και όχι προς την απαλλαγή απ’ αυτήν, τότε δεν θα μπορέσετε να ανοίξετε το θησαυροφυλάκιο. Κατά συνέπεια, είτε για την απαλλαγή από την προσκόλληση είτε για την προσκόλληση, το κλειδί τούτο της αφοσίωσης που βρίσκεται ανάμεσα στις δυο αυτές περιπτώσεις, είναι σημαντικό, και οφείλετε να το προστατεύετε. Όταν έχετε πίστη στον Θεό, θα σας είναι δυνατό να διατηρείτε αυτή την αφοσίωση.   

 Η αφοσίωση απαιτεί από εσάς να χρησιμοποιείτε τον νου σας, τα λόγια σας και το σώμα σας, για να εκφράζετε την λατρεία σας προς τον Κύριο.
                                                     -ΒΑΒΑ





 Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο