Radio

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


Is it possible to ever live by truth? What are the obstacles in the path? Bhagawan lovingly explains to us today and gives us the recipe to live in peace and joy for ever.

The Gita advises everyone to adopt ‘inoffensive speech, which is truthful, pleasant and beneficial.’ During the practice of the Sadhana of truth, at times, it may become necessary to reveal an unpleasant truth. At those moments, you must soften and sweeten its impact by consciously charging it with love, sympathy, and understanding. Help ever hurt never - that is the maxim. Revere truth as your very breath. Your promises are sacred bonds. Never break the vow of truth. The only obstruction to practicing truth anyone will face, is selfishness. Give up selfishness, adhere to truth and selfless love, let your heart be attuned to truth and the mind saturated with love. The triple purity - speech free from the pollution of falsehood, mind free from the taint of passionate desire or hatred, and the body free from the poison of violence - must be taken up by everyone as ideals and lived in accordance with.

Divine Discourse, Dec 5, 1985

You may not always oblige, but you can always speak obligingly.
                   -BABA
 
Είναι δυνατό να ζούμε πάντοτε σύμφωνα με την αλήθεια; Ποια είναι τα εμπόδια που θα συναντούμε στο δρόμο μας; Ο Μπάγκαβαν μας εξηγεί σήμερα αυτό το θέμα και μας δίνει τη συνταγή για να ζούμε πάντοτε ειρηνικά και χαρούμενα.

Η Γκίτα συμβουλεύει όλους τους ανθρώπους να υιοθετήσουν και να εφαρμόζουν στη ζωή τους «ομιλία που δεν προσβάλλει και είναι άκακη, που αγαπά την αλήθεια και είναι ειλικρινής, που είναι ευχάριστη και επωφελής». Κατά την εφαρμογή της πνευματικής άσκησης της αλήθειας, μπορεί κατά καιρούς να πρέπει κατ’ ανάγκη να αποκαλύψετε μιαν αλήθεια που είναι δυσάρεστη. Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει συνειδητά να απαλύνετε και να γλυκαίνετε την επίπτωση αυτής της αποκάλυψης φορτίζοντάς την με αγάπη, συμπάθεια, και κατανόηση.  Πάντοτε να βοηθάτε, ποτέ να μην πληγώνετε – αυτό πρέπει να είναι το σύνθημά σας. Να σεβόσαστε την αλήθεια σαν την ίδια σας την πνοή. Οι υποσχέσεις σας είναι ιερές δεσμεύσεις. Ποτέ να μην παραβιάζετε την υπόσχεση που δώσατε ότι θα υπερασπιζόσαστε την αλήθεια. Το μόνο εμπόδιο, που ο καθένας σας αντιμετωπίζει στην τήρηση της αλήθειας, είναι ο εγωισμός. Απαλλαγείτε, λοιπόν, από τον εγωισμό, αφοσιωθείτε απόλυτα στην αλήθεια και στην ανιδιοτελή αγάπη. Η καρδιά σας ας εναρμονισθεί με την αλήθεια και ο νους σας ας πλημμυρίσει από αγάπη. Ο λόγος σας να είναι απαλλαγμένος από τη μόλυνση της ψευτιάς, ο νους σας να είναι απαλλαγμένος από τα στίγματα της σφοδρής επιθυμίας και του μίσους και το σώμα σας να είναι απαλλαγμένο από το δηλητήριο της βίας – αυτή την τριπλή αγνότητα πρέπει να την αναλάβει ο καθένας σας ως ιδανικό του και οφείλει να ζει σύμφωνα με αυτό το ιδανικό.

Ενδέχεται να μη μπορείτε πάντοτε να υποχρεώνετε, αλλά μπορείτε πάντοτε να μιλάτε με τρόπο που υποχρεώνει.
                       -ΒΑΒΑ 





 Source: SAI INSPIRES






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο