Radio

Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY



Σκέψη της ημέρας



Why should we persist in imploring the Lord to reside in our hearts forever? Bhagawan lovingly explains to us today.

The nature of human beings is Love (prema). You cannot survive even for a moment, when deprived of Love. It is the very breath of your life. When the six vices, to which you were attached for so long, disappear, Love will be the only occupant of your heart; but Love has to find an object, a loved one. It cannot be alone. Direct your heart full of love towards the dark-blue Divine Child, the charming Lord, who is the Embodiment of Love, Purity, Service, Sacrifice and Selflessness. Then there will be no scope for any other attachment to grow. Let this love for the Lord, step-by-step become deeper, purer and more self-denying; until at last, there is no other need for thought and the individual is merged in the Universal. When Vaasudeva, the Lord, enters the heart of man, demons have no longer a place therein. Darkness and light do not co-exist; Light removes every inch of darkness.

- Bhagavatha Vahini, Ch 1, 'The Bhagavatha'.

When the mind is pure, unselfish and unwavering, the Divine appears in all His purity and fullness.
                                                                                  -BABA

 
Γιατί πρέπει να επιμένουμε να θερμοπαρακαλούμε τον Κύριο προκειμένου να κατοικήσει στην καρδιά μας για πάντα; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας ο εξηγεί σήμερα. 

Η Αγάπη είναι η φύση των ανθρώπινων όντων. Αν στερηθείτε την Αγάπη, ακόμη και για μια στιγμή, δεν θα μπορέσετε να επιβιώσετε. Είναι η ίδια η πνοή της ζωής σας. Όταν οι έξι κακίες, στις οποίες έχετε μείνει προσκολλημένοι για τόσο μακρό χρονικό διάστημα, εξαφανισθούν, η Αγάπη θα είναι ο μόνος ένοικος της καρδιάς σας. Αλλά η Αγάπη πρέπει να βρει το αντικείμενό της, τον Αγαπημένο της. Δεν μπορεί να είναι μόνη της. Να κατευθύνετε την καρδιά σας, πλημμυρισμένη από αγάπη, προς το Θείο Παιδί, που έχει βαθύ γαλανό χρώμα, προς Τον γοητευτικό Κύριο, που είναι η Ενσάρκωση της Αγάπης, της Αγνότητας, της Προσφοράς Υπηρεσίας, της Θυσίας και της Ανιδιοτέλειας. Μετά από αυτό δεν θα υπάρξει περιθώριο για να αναπτυχθεί μέσα σας οποιαδήποτε άλλη προσκόλληση. Να επιτρέψετε σ’ αυτή την αγάπη προς τον Κύριο να γίνει σιγά-σιγά όλο και πιο βαθιά, όλο και πιο αγνή, όλο και περισσότερο απαλλαγμένη από τον εγωισμό. Αυτό θα συνεχισθεί ως ότου επιτέλους δεν θα υπάρξει πια άλλη ανάγκη για σκέψη και έτσι το ανθρώπινο άτομο θα συγχωνευθεί με την Συμπαντική Οντότητα. Όταν ο Κύριος εισέλθει στην καρδιά του ανθρώπου, οι δαίμονες δεν θα έχουν πια θέση εκεί μέσα. Το σκοτάδι και το φως δεν συνυπάρχουν. Το φως απομακρύνει κάθε ίχνος από το σκότος. 
      
Όταν ο νους είναι αγνός, ανιδιοτελής και ατάραχος, η Θεία Φύση παρουσιάζεται  με όλη Της την αγνότητα και όλη Της την πληρότητα.
                                             -ΒΑΒΑ






 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο