Radio

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY




Σκέψη της ημέρας



 
What is the potency of Shravana (Listening to the Lord’s glory), one of the nine types of devotion? Bhagawan lovingly explains to us today.

Listening to expositions by a speaker who has had the thrill of genuine experience is a blessing. The speaker’s face will blossom with joy, their eyes will shed tears of exhilaration at the very contemplation of the Lord’s glory. Listeners will easily catch that inspiration and experience the joy themselves as tears stream down their eyes. When an infant smiles, everyone around the infant also smiles in unison. So too the words of those who are saturated with devotion to God will saturate the hearts of the listeners too. Through that process of listening, a dirt-laden heart will be transformed into a clean and illumined heart which shines with genuine light and love. To the foul odours of sense-pursuits, keenness to listen to the glories of God is a valuable disinfectant, besides being in itself so full of sweet fragrance. Listening will effectively cleanse your heart.

Bhagavatha Vahini, Ch 1, “The Bhagavatha”

Constant reflection on the glory of God helps to transmute the body, mind and spirit.
                                                                     -BABA


Ποια είναι η δημιουργική δύναμη που έχει η ακρόαση ομιλιών  για τη δόξα του Κυρίου; Η ακρόαση αυτή είναι ένας από τους εννέα τύπους της αφοσίωσης. Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το εξηγεί σήμερα.  

 Είναι Θεία ευλογία να ακούτε την αφήγηση ομιλητή που είχε τη συγκλονιστική συγκίνηση της γνήσιας εμπειρίας του Θεού. Το πρόσωπο αυτού του ομιλητή ανθίζει σαν το λουλούδι από τη μεγάλη χαρά του. Από τα μάτια του τρέχουν δάκρυα βαθιάς χαράς και ευφροσύνης από τον στοχασμό και μόνο της δόξας του Κυρίου. Οι ακροατές εύκολα συναισθάνονται αυτή τη βαθύτατη έμπνευση,  βιώνουν δε και οι ίδιοι την χαρά καθώς δάκρυα κυλούν από τα μάτια τους και γεμίζουν το πρόσωπό τους. Όταν ένα νήπιο χαμογελά, όλοι που βρίσκονται γύρω του χαμογελούν μαζί του εναρμονιζόμενοι έτσι με την καλή του διάθεση. Κατ’ ανάλογο τρόπο, τα λόγια εκείνων που είναι πλημμυρισμένοι από αφοσίωση προς τον Θεό πλημμυρίζουν και τις καρδιές όσων βρίσκονται στο ακροατήριο. Με αυτή τη διαδικασία της ακρόασης, η καρδιά που είναι φορτωμένη με ρύπους μεταμορφώνεται σε καρδιά καθαρή και λαμπερή που εκπέμπει γνήσιο φως και αγάπη. Σε σύγκριση με τις βρωμερές μυρωδιές, που αναδίδουν οι επιδιώξεις των αισθήσεων, η σφοδρή επιθυμία που έχει ο πιστός για να ακούσει λόγια για τη δόξα του Θεού  είναι ένα πολύτιμο απολυμαντικό, εκτός του ότι είναι από μόνη της τόσο γεμάτη από γλυκιά ευωδιά. Αυτή η ακρόαση θα αποκαθάρει και θα εξαγνίσει την καρδιά σας αποτελεσματικά.       


Ο αδιάκοπος και επίμονος στοχασμός πάνω στη δόξα του Θεού βοηθάει να μεταλλάξουμε το σώμα, τον νου και το πνεύμα.
                           -ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο