Radio

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What must we overcome and conquer to be successful in life? Bhagawan lovingly explains to us today.

All of you have a whole set of animals within: the dog, the fox, the ass, and the wolf. You must choose to suppress the tendencies of all these beasts and encourage the human qualities of love and friendship to shine. Above all, begin the cultivation of virtues; that is more important and beneficial than mere book-learning. This will give real Ananda (bliss); that is the essence of all knowledge, the culmination of all learning. Treat everyone as your own and even if you cannot do them any good, desist from causing them any injury. Light the lamp of love inside the niche of your heart and the nocturnal birds of greed and envy will fly away, unable to bear the light. An unbending person is infected with egoism of the worst type; Love (Prema) makes you humble, it makes you bend and bow when you see greatness and glory. Use that capacity and derive the best advantage out of it. 

Divine Discourse, March 3, 1958 

Causing harm to others is displaying animalistic behavior. The real sin is to regard what is spiritually one as manifold and diverse.
                                                -BABA


Τί είναι αυτό που πρέπει να ξεπεράσουμε και να κατακτήσουμε, για να είμαστε επιτυχημένοι στη ζωή; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το εξηγεί σήμερα.

 Όλοι έχετε μέσα σας μια ομάδα από ζώα: έχετε το σκυλί, την αλεπού, το γαϊδούρι και τον λύκο. Πρέπει να κάνετε την επιλογή σας και να αποφασίσετε να καταπνίξετε τις κτηνώδεις τάσεις και παρορμήσεις που προέρχονται από αυτά τα ζώα και να ενθαρρύνετε να αναπτυχθούν μέσα σας και να λάμψουν οι ανθρώπινες αξίες της αγάπης και της φιλίας. Πάνω από όλα, να ξεκινήσετε την καλλιέργεια των αρετών. Αυτό είναι πιο σημαντικό και πιο επωφελές από την μάθηση που αποκτιέται με τη μελέτη των βιβλίων. Η καλλιέργεια των αρετών θα σας δώσει πραγματική ευδαιμονία, η οποία αποτελεί την ουσία κάθε γνώσης, την αποκορύφωση κάθε μόρφωσης. Να συμπεριφερόσαστε σε όλους σαν να ήταν δικοί σας άνθρωποι και αν δεν μπορείτε να τους προσφέρετε κανένα καλό, φροντίσετε να μην τους προκαλείτε οποιοδήποτε κακό. Να ανάβετε τη λυχνία της αγάπης μέσα στην καρδιά σας και τα νυχτοπούλια της πλεονεξίας και της ζηλοφθονίας θα πετούν μακριά σας, καθώς τους είναι αδύνατο να αντέξουν το φώς. Ο άκαμπτος άνθρωπος μολύνεται από τον χειρότερο εγωισμό. Σας κάνει ταπεινούς η Αγάπη, σας κάνει να λυγίζετε και να υποκλινόσαστε μπροστά στη δόξα και τη μεγαλοσύνη. Να χρησιμοποιείτε τη δύναμη της Αγάπης και να αποκομίζετε τα άριστα πλεονεκτήματα που εξασφαλίζει.   
 
Όταν προκαλούμε κακό στους άλλους, εκδηλώνουμε ζωώδη συμπεριφορά. Πραγματικό αμάρτημα είναι να θεωρεί ο άνθρωπος ως πολλαπλό και ποικίλο αυτό που πνευματικά είναι ένα και ενιαίο.
                                                           -ΒΑΒΑ





 Source: SAI INSPIRES







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο