Radio

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What are the benefits every student must receive from education? Bhagawan lovingly highlights the promise a good student holds for the Universe.

A real student is one who contemplates and understands the value of the education being received. Higher knowledge (Vijnana) and Supreme wisdom (Prajnana) are not merely products of education that can be acquired by learning or listening. Everyone can develop these sacred powers through culture and refinement gained through education and consistent practice. What is culture? Culture is the conscious effort put in by every being to achieve a transformation in their daily lives from untruth to truth, from non-conformance to scriptures to conformance to scriptural authority, and from evanescence to eternity. It is a spiritual journey towards Divinity. Human beings are embodiments of truth. Everyone must persevere to protect the practice of Truth (Sathya) and Righteousness (Dharma), which in turn will protect the Universe. If you succeed in doing so, the whole world will enjoy peace and prosperity. 

Divine Discourse, 21 Nov 2002 

Culture means giving up one’s bad conduct, bad behavior and bad deeds and cultivating good thinking and fostering good sentiments that lead to good actions.
                                                                                              -BABA


Ποια είναι τα οφέλη που κάθε σπουδαστής οφείλει να αποκομίσει από την παιδεία; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη εξαίρει την υπόσχεση που ένας καλός σπουδαστής δίνει και τηρεί για χάρη του Σύμπαντος.

Πραγματικός σπουδαστής είναι εκείνος που στοχάζεται βαθιά και κατανοεί την αξία της παιδείας που προσλαμβάνει. Η Ανώτερη γνώση και η Υπέρτατη Σοφία δεν είναι απλά προϊόντα κατάρτισης που αποκτώνται με τη μάθηση και την παρακολούθηση διαλέξεων και ομιλιών. Ο καθένας μπορεί να αναπτύξει αυτές τις καθαγιασμένες δυνάμεις με την βοήθεια της πνευματικής καλλιέργειας και του εξευγενισμού, που αποκτώνται με την εκπαιδευτική διαδικασία και τη συστηματική πρακτική άσκηση. Τί είναι η πνευματική καλλιέργεια; Πνευματική καλλιέργεια είναι η συνειδητή προσπάθεια που καταβάλλει κάθε ανθρώπινο πλάσμα, για να κατορθώσει να μεταμορφωθεί στην καθημερινή του ζωή και να μεταβεί από την αναλήθεια στην αλήθεια, από την μη συμμόρφωσή του στα παραγγέλματα των ιερών γραφών στη συμμόρφωση προς το κύρος και την αυθεντία των γραφών, από την εφήμερη και πρόσκαιρη ζωή στην αιωνιότητα. Πνευματική καλλιέργεια είναι το πνευματικό ταξίδι που οδηγεί τον άνθρωπο στον Θεό. Τα ανθρώπινα όντα είναι ενσαρκώσεις της Αλήθειας. Ο καθένας πρέπει να επιμένει σθεναρά υπερασπιζόμενος την εφαρμογή της Αλήθειας και της Δικαιοσύνης, οι οποίες με τη σειρά τους θα υπερασπισθούν και θα προστατεύσουν το Σύμπαν. Αν επιτύχετε σ’ αυτό το έργο, τότε  ο κόσμος ολόκληρος θα απολαύσει τη χαρά της ειρήνης και της ευημερίας.        

 Πνευματική καλλιέργεια σημαίνει εγκατάλειψη της κακής συμπεριφοράς του ανθρώπου, της κακής του διαγωγής και των κακών του πράξεων. Ακόμη, σημαίνει φροντίδα για ανάπτυξη καλών σκέψεων, δημιουργία και ενδυνάμωση  καλών συναισθημάτων που οδηγούν σε καλές πράξεις.
                           -ΒΑΒΑ  




Source: SAI INSPIRES





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο