Radio

Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the distinction between spiritual education and secular education? Bhagavan lovingly explains to us today.

Modern education is mere bookish knowledge, confined to what is contained in the texts. Today many are pursuing such secular education only (i.e., value neutral). Secular education alone is not enough. It must be supplemented with spiritual education. Spiritual education has its effect on one’s heart, and is called Educare. Educare means bringing out the latent Divinity, that is hidden in the heart of human beings and establishing it as an ideal to the whole world. Through Educare, you must develop the principle of love and students must follow the path of truth. True education is that which is suffused with truth and love. Secular education is for making a living, whereas spiritual education is for reaching the goal of life. It is the duty of students as well as educators to harmonize the secular education with spiritual education. This is the prime necessity today.
Divine Discourse, 20 Nov 2002

Education is the means of unfolding the moral and spiritual potentialities of human beings.
                                                                          -BABA
 
Ποια διαφορά υπάρχει μεταξύ πνευματικής παιδείας και υλικής κοσμικής παιδείας; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το εξηγεί σήμερα.
  
Η σύγχρονη παιδεία παρέχει στους νέους την απλή γνώση του βιβλίου, η οποία περιορίζεται στο περιεχόμενο των κειμένων. Σήμερα πολλοί επιδιώκουν να αποκτήσουν μόνο αυτή την υλική κοσμική παιδεία ( η οποία είναι ουδέτερη και νεκρή από πλευράς αξιών). Μόνη της η υλική κοσμική παιδεία δεν είναι αρκετή για τον άνθρωπο. Πρέπει να συμπληρωθεί και με την πνευματική παιδεία. Η πνευματική παιδεία επιδρά στην καρδιά του ανθρώπου και ονομάζεται ολοκληρωμένη πνευματική παιδεία. Ολοκληρωμένη πνευματική παιδεία σημαίνει ανάδειξη της έμφυτης Θείας Φύσης, που βρίσκεται κρυμμένη στην καρδιά του ανθρώπου, και καθιέρωσή της ως γενικού ιδανικού για ολόκληρη την οικουμένη. Με τη βοήθεια της ολοκληρωμένης πνευματικής παιδείας, πρέπει να καλλιεργήσετε και να αναπτύξετε τον νόμο της αγάπης. Με οδηγό αυτή την παιδεία οι σπουδαστές οφείλουν να ακολουθήσουν τον δρόμο της αλήθειας. Αληθινή παιδεία είναι εκείνη που κατακλύζεται από την αλήθεια και την αγάπη. Η υλική κοσμική παιδεία έχει ως σκοπό της την απόκτηση υλικών αγαθών για την βιολογική επιβίωση του ανθρώπου, ενώ η πνευματική παιδεία έχει ως σκοπό της την εκπλήρωση του σκοπού της ζωής. Είναι καθήκον των σπουδαστών, καθώς και των δασκάλων τους, να εναρμονίσουν την υλική κοσμική παιδεία με την πνευματική παιδεία. Αυτή είναι πρώτιστη βασική ανάγκη για τον άνθρωπο σήμερα.   

Η παιδεία είναι το μέσο με το οποίο ξετυλίγονται και αποκαλύπτονται οι ηθικές και πνευματικές δυνατότητες των ανθρώπινων όντων.
                                                -ΒΑΒΑ



Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο