Radio

Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the relationship God, Nature and us? Bhagawan lovingly explains to us in His own inimitable style.


In the cosmic context, Nature is the mirror, God is the viewer. All that is reflected in Nature is Divine. God alone exists everywhere. The object and the image appear because of the presence of the mirror. When there is no mirror, there is no image! God’s arithmetic is different from that of human beings. When a mirror is placed before you, you have three entities – you, the mirror and your image. When you take away one from three, according to normal arithmetic, there must be two entities, because ‘3 - 1 = 2’. However in the cosmic arithmetic, there is no ‘two’ because when the mirror is removed, only ‘you’ remain! This is the mystery relating to Nature and the wonders of the Lord. The glories of the Lord are multifarious and marvelous, beyond words.

All are One, Be alike to everyone.
                                                               -BABA


Ποια είναι η σχέση που συνδέει τον Θεό, τη Φύση και εμάς; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί με αγάπη με βάση τον αποκλειστικά δικό Του αμίμητο τρόπο.

Στο ευρύτερο πλαίσιο της ονοματολογίας που αφορά το κοσμικό σύμπαν, η Φύση αποτελεί τον καθρέφτη και ο Θεός είναι ο θεατής, αυτός που κοιτάζει. Τα πάντα που εκδηλώνονται και αντανακλώνται στη Φύση είναι ο Θεός. Παντού υπάρχει μόνο ο Θεός. Το αντικείμενο και η εικόνα του στον καθρέφτη παρουσιάζονται επειδή υπάρχει  ο καθρέφτης. Όταν δεν υπάρχει ο καθρέφτης, δεν υφίσταται και η εικόνα που απεικονίζεται μέσα του! Η αριθμητική του Θεού διαφέρει από την αριθμητική των ανθρώπων. Όταν ένας καθρέφτης τοποθετηθεί μπροστά σας, τότε εμφανίζονται τρεις οντότητες – ο εαυτός σας, ο καθρέφτης και η εικόνα που σχηματίζεται μέσα στον καθρέφτη. Όταν αφαιρέσετε μια από αυτές τις τρεις οντότητες, σύμφωνα με την καθιερωμένη κανονική αριθμητική, πρέπει να μένουν δυο, αφού 3 – 1 = 2. Ωστόσο, στην κοσμική αριθμητική του σύμπαντος, αυτό το αποτέλεσμα δεν είναι «δυο», διότι όταν αποσύρετε τον καθρέφτη, τότε απομένετε μόνο «εσείς»! Αυτό είναι το μυστήριο που συνδέει τη Φύση και τα θαυμάσια του Κυρίου. Η δόξα του Κυρίου είναι πολυποίκιλη  και υπέροχη. Είναι ανείπωτη και ανέκφραστη, δηλαδή δεν μπορούμε να την περιγράψουμε χρησιμοποιώντας  τα λόγια.


Όλα είναι Ένα. Να είσαστε ίδιοι προς τον καθένα.
                                                                                             -ΒΑΒΑ





Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο