Radio

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


How can we lead a life of self-respect, fearlessness and confidence? Bhagawan explains to us today
 
With the Lord’s name as the very breath of your life, engage in all life's activities, with no fear of fall. When the mind weds worldly activity (pravrithi), the progeny is bondage; when it weds spiritual renunciation (nivrithi), the progeny is freedom. Nivrithi confers fearlessness, and grants strength and courage, for it is desire that weakens man and makes one cringe. Detachment endows you with self-respect, and the capacity to stand up to slander and calumny. There are some who weep at the slightest sign of defeat or disappointment. This is despicable behaviour. When the Lord is installed in the altar of your heart why should you have fear or sorrow? Do you not know He is there, guarding you and guiding you? He is in all beings, always. Remember this fact wherever you are and whatever you may do. If only you do not give up the recitation of His Name you will succeed. 

Keep the Name of the Lord always radiant on your tongue and mind, which will keep the antics of the mind under control.
                           -BABA



Πώς μπορούμε να ζήσουμε τη ζωή μας με αυτό-σεβασμό, χωρίς φόβο και με εμπιστοσύνη; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα.

 Να έχετε το Άγιο Όνομα του Κυρίου στα χείλη σας, σαν την ίδια την πνοή της ζωής σας, και να ασχολείσθε με όλες σας τις δραστηριότητες, χωρίς κανένα φόβο ότι θα αποτύχετε. Όταν ο νους συνενώνεται με τις εγκόσμιες δραστηριότητες και αφοσιώνεται σ’ αυτές, τότε το αποτέλεσμα θα είναι δεσμά σε βάρος του ανθρώπου. Όταν ο νους συνενώνεται με την πνευματική αυταπάρνηση και αφοσιώνεται σ’ αυτήν, τότε αυτό που θα προκύψει είναι η ελευθερία του ανθρώπου. Η αυταπάρνηση κάνει τον άνθρωπο ατρόμητο και του δίνει δύναμη και κουράγιο. Αυτό συμβαίνει, διότι η επιθυμία εξασθενίζει τον άνθρωπο και τον κάνει να ζαρώνει από δειλία. Η απελευθέρωση από την προσκόλληση, σας προικίζει με αυτοσεβασμό και με την ικανότητα να εναντιωνόσαστε στη συκοφαντία και την άδικη κατηγορία. Υπάρχουν κάποιοι που κλαίνε με την παραμικρή ένδειξη αποτυχίας ή απογοήτευσης. Αυτή η συμπεριφορά είναι αξιοθρήνητη. Όταν ο Κύριος είναι εγκατεστημένος στο βωμό της καρδιάς σας, γιατί πρέπει να σας πιάνει φόβος ή θλίψη; Δεν γνωρίζετε ότι ο Κύριος βρίσκεται εκεί και ότι σας προστατεύει και σας  καθοδηγεί; Ο Κύριος βρίσκεται πάντοτε μέσα σε όλα τα όντα. Να μη λησμονείτε αυτό το γεγονός οπουδήποτε και αν βρισκόσαστε, οτιδήποτε και αν κάνετε. Θα έχετε πάντοτε επιτυχία στα έργα σας, μόνο αν δεν εγκαταλείπετε την επανάληψη της απαγγελίας του Αγίου Ονόματος του Θεού.

 Να διατηρείτε το Άγιο Όνομα του Θεού πάντοτε λαμπερό στη γλώσσα σας και στο νου σας, και αυτό θα τηρεί υπό έλεγχο τα καμώματα του νου.  
                                                                        -ΒΑΒΑ





 Source: SAI INSPIRES



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο