Radio

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας


What is the resolve we must take to bring illumination to ourselves and to those around? Bhagawan lovingly explains to us today.

Do not be elated by riches, status, authority, intelligence, etc., which you may have. Consider that they have been given to you on trust, so that you may benefit others. They are all signs of His Grace, opportunities of service, and symbols of responsibility. Never seek to exult over others' faults; deal sympathetically with the errors and mistakes of others. Seek the good in others; hear only good tidings about them; do not give ear to scandal. On the occasion of Deepavali, resolve to light the lamp of Namasmarana and place it at your doorstep, the lips. Feed it with the oil of devotion; let steadiness be the wick. Let the lamp illumine every minute of your life. The splendour of the Name will drive away darkness from outside you as well as inside. You will spread joy and peace among all who come near you.

Only by the light of the Devine lamp inside can you blossom as a worthwhile person.
                                                               -BABA


Ποιαν απόφαση πρέπει να πάρουμε προκειμένου να φέρουμε τον φωτισμό στον εαυτό μας και στους γύρω μας; Ο Μπάγκαβαν με αγάπη μας το εξηγεί σήμερα.

 Να μην σας γεμίζουν χαρά τα πλούτη, η εξέχουσα κοινωνική τάξη ή θέση, η δύναμη της εξουσίας, η ιδιαίτερη ευφυΐα κλπ., που ενδεχομένως διαθέτετε. Να θεωρείτε ότι όλα αυτά σας τα έχουν εμπιστευθεί, με σκοπό να τα χρησιμοποιήσετε για να ωφελήσετε τους άλλους. Όλα αυτά είναι  ενδείξεις που φανερώνουν την έκφραση της Χάρης του Κυρίου, είναι ευκαιρίες που σας δίνονται για να προσφέρετε υπηρεσία, είναι σύμβολα ανάληψης αντίστοιχης ευθύνης. Ποτέ να μην επιζητείτε να πανηγυρίσετε επωφελούμενοι από τα σφάλματα των άλλων. Να αντιμετωπίζετε με συμπάθεια και κατανόηση τα σφάλματα και τα λάθη των άλλων. Να αναζητείτε το καλό που υπάρχει στους άλλους. Να ακούτε μόνο τα καλά νέα που κυκλοφορούν γι’ αυτούς. Να μην ενδιαφερόσαστε να ακούτε οτιδήποτε ανήθικο και σκανδαλιστικό. Με την ευκαιρία του Ντηπαβάλι, δηλαδή της αρχαίας ινδουιστικής εορτής του φωτός, πάρετε την απόφαση να ανάψετε τη λυχνία του Αγίου Ονόματος του Κυρίου και να την τοποθετήσετε στο σκαλοπάτι της πόρτας σας, δηλαδή να έχετε διαρκώς το Όνομα του Κυρίου στα χείλη σας. Να τροφοδοτείτε αυτή τη λυχνία με το λάδι της αφοσίωσης. Το φυτίλι της ας είναι η σταθερότητά σας. Ας λάμπει αυτή η λυχνία κάθε λεπτό της ζωής σας. Η λαμπρότητα του Ονόματος του Κυρίου θα απομακρύνει το σκότος που προέρχεται από τον κόσμο που σας περιβάλλει καθώς και από τον εσωτερικό κόσμο σας. Θα σκορπίζετε χαρά και ειρήνη σε όλους όσοι έρχονται κοντά σας.  

 Μόνο με το φώς της εσωτερικής Θεϊκής λυχνίας μπορείτε να ανθοβολήσετε ως άνθρωποι αξίας.
                                                                                          -ΒΑΒΑ 






 Source: SAI INSPIRES




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο