Radio

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

THOUGHT FOR THE DAY


Σκέψη της ημέρας



We all are bound by actions and our duties. Is there a way of performing these so as to escape the influence they have on us? Bhagawan explains to us today.

Undertake any work and perform it such that there is no untruth, unfairness or evil motive in the way you execute it. See to it that the work you do, not only enables you to earn a living, but also benefits the nation and the community you live in. Everyone must observe this purity in their lives. If you thus engage yourselves in right action, you will not be bound by the consequences of action (Karma). You are who you are, based on the past Karmas. Through your present actions you can ensure freedom from birth. Through love, develop faith and earnestness. Through faith and earnestness, you acquire knowledge, and from knowledge you develop Sadhana (spiritual practices) through which you achieve your goal. Hence to strengthen your Sadhana, all these - wisdom, earnestness, faith and love - are quintessential. Love is the most powerful means to acquire control over your senses.

- Divine Discourse, 'My Dear Students', Vol 2, Ch3.

Practice the attitude of offering every act at the Feet of God as a flower is offered in worship.
                                                                      -ΒΑΒΑ


Όλοι δεσμευόμαστε από τις συνέπειες των πράξεών μας και των καθηκόντων  μας. Υπάρχει τρόπος να εκτελούμε τις πράξεις μας και να ασκούμε τα καθήκοντά μας έτσι ώστε να αποφεύγουμε τις επιπτώσεις που ασκούν σε βάρος μας; Ο Μπάγκαβαν μας το εξηγεί σήμερα.

 Να αναλαμβάνετε οποιοδήποτε έργο σας ανατίθεται και να το πραγματοποιείτε  έτσι ώστε να μην προκύπτει καμιά αναλήθεια, αδικία ή κακή παρακίνηση από τον τρόπο με τον οποίο εκτελείτε το έργο σας. Φροντίσετε ώστε το έργο που κάνετε, όχι μόνο να σας εξασφαλίζει τα μέσα για τη ζωή σας, αλλά να ωφελεί και το έθνος καθώς και την κοινότητα όπου ζείτε. Κάθε άνθρωπος οφείλει να τηρεί αυτή την καθαρότητα και αγνότητα στη ζωή του. Αν αναλαμβάνετε την επιτέλεση των πράξεών σας με αυτό τον τρόπο, τότε οι συνέπειες των πράξεών σας δεν θα σας δεσμεύουν. Είσαστε αυτοί που είσαστε, όπως σας έχουν διαμορφώσει οι πράξεις σας κατά το παρελθόν. Με τις νέες πράξεις που κάνετε τώρα μπορείτε να εξασφαλίσετε την απελευθέρωσή σας από τον κύκλο των γεννήσεων. Με την αγάπη θα αναπτύξετε πίστη και ευσυνειδησία. Με την πίστη και την ευσυνειδησία θα αποκτήσετε γνώση και από τη γνώση θα καλλιεργήσετε την πνευματική άσκηση με την οποία θα επιτύχετε τον σκοπό σας. Συνεπώς, προκειμένου να ενδυναμώσετε την πνευματική σας άσκηση, όλα αυτά – η σοφία της γνώσης, η ευσυνειδησία, η πίστη και η αγάπη – είναι η πεμπτουσία της προσπάθειάς σας. Η αγάπη είναι το πιο ισχυρό και αποτελεσματικό μέσο, για να αποκτήσετε έλεγχο επί των αισθήσεών σας.    


Να εφαρμόζετε τη συμπεριφορά του ανθρώπου, ο οποίος προσφέρει τις πράξεις του στα Πόδια του Θεού, σαν το λουλούδι που προσφέρεται σε λατρεία.
                                                                                       -ΒΑΒΑ



 Source: SAI INSPIRES











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ένα σχόλιο